Filarmonica strigă după AJUTOR. Se aude, domnilor din Consiliul Local Municipal?

Filarmonica strigă după AJUTOR. Se aude, domnilor din Consiliul Local Municipal?

Sindicatul Artiştilor Interpreţi din Filarmonica de Stat Arad (S.A.I.F.) a adresat o scrisoare deschisă Consiliului Local Municipal, în legătură cu situaţia conflictuală din cadrul instituţiei, ca urmare a managementului practicat de Alin Văcean. De remarcat, că deşi acesta din urmă nu a primit notă de trecere la evaluare, a contestat decizia comisiei, contestaţia i-a fost admisă şi a rămas în funcţie până la o nouă evaluare.

În opinia unor consilieri locali, citymanagerul Claudia Macra şi secretarul municipiului Lilioara Stepănescu ar fi fost cele care au încurcat iţele în ceea ce priveşte debarcarea lui Alin Văcean de la Filarmonica de Stat Arad. În consecinţă situaţia anormală din cadrul Filarmonicii se prelungeşte, spre disperarea angajaţilor.

Iată textul scrisorii deschise a sindicaliştilor:

Scrisoare deschisă către Consiliul Local al Municipiului Arad

Dorim să aducem în atenţia autorităţilor publice situaţia Filarmonicii şi facem un apel pentru rezolavarea lor cât mai grabnică.

  1. Încă de la preluarea mandatului, actualul manager era obligat prin lege să realizeze Contractul Colectiv de Muncă pe instituţie, document pe baza căruia se alcătuiesc toate celelalte documente prin care se reglementează activitatea din instituţie. Deşi este la al doilea mandat, managerul nu a reuşit nici până astăzi să finalizeze acest important document.
  2. Conducerea discreţionară a instituţiei şi numeroasele abuzuri a dus la declanşarea unei greve generale, unică în istoria filarmonicii. Comisiile alcătuite de către Consiliul Local cu această ocazie au elaborat rapoarte care nu s-au făcut publice şi nu au avut niciun rezultat deşi au trecut şase luni de la grevă.
  3. Numeroasele dispoziţii ilegale au generat procese în instanţă în urma cărora cheltuielile au fost plătite din banii instituţiei, la fel şi amenzile aplicate de Inspectoratul Teritorial de Muncă.
  4. În luna martie Consiliul Local al Municipiului Arad a aprobat o schimbare a programului de muncă. Această propunere a fost formulată de către managerul Filarmonicii, fără să fie discutată cu Consiliul Artistic, Consiliul de Administraţie şi sindicat. Acest program încalcă legislaţia muncii în vigoare, fiind sancţionat ca atare de I.T.M.
  5. În luna aprilie, Consiliul de Administraţie a votat un nou Regulament intern care încalcă programul aprobat de C.L.M. Arad, de asemenea, în opinia noastră, încalcă fişele de post, precum şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Filarmonicii.
  6. Noul Regulament Intern nu a fost adus la cunoştinţa angajaţilor, deci considerăm că în vigoare este vechiul Regulament care prevede modul de organizare a săptămânii de lucru. Legislaţia muncii prevede că dacă regulamentul nu este adus la cunoştinţa angajaţilor, el nu le poate fi opozabil.

Solicităm autorităţilor competente să intervină de urgenţă pentru a preîntâmpina escaladarea stării conflictuale din Filarmonică şi pentru a evita producerea unor noi ilegalităţi.

S.A.I.F. Arad

 

  1. rusine primariei ca tine un asemenea personaj acolo!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.