Adrian Wiener, despre oferta PNL: „Gheorghe Falcă și PNL «ne dă» funcții – cea de viceprimar bunăoară. «Ne dă» ca și cum ar fi a lor”

Adrian Wiener, despre oferta PNL: „Gheorghe Falcă și PNL «ne dă» funcții – cea de viceprimar bunăoară. «Ne dă» ca și cum ar fi a lor”

Adrian Wiener, candidatul alianței USR PLUS pentru primăria municipiului Arad, a dat publicității o declarație intitulată „Câteva gânduri calde, la rece, despre politică și alți demoni”. 

Wiener a vorbit și despre oferta PNL de a-i oferi un post de viceprimar al municipiului Arad și a atras atenția asupra modului în care se face administrație în orașul nostru.

 1. „Cu toții am învățat foarte multe; despre noi înșine, despre societatea arădeană, despre comunicare, responsabilitate, așteptări și frustrări.
 2. Am înțeles că principala criză prin care trece Aradul, de altfel întreaga Românie, este o criză de încredere. Încrederea în celălalt, în democrație, s-a erodat grav din cauza iresponsabilității oamenilor politici ai ultimilor 30 de ani. A lichelelor și clanurilor politice care s-au constituit și parazitează structurile administrative și politice. Din cauza promisiunilor deșarte, a lipsei de caracter, a imaturității. Într-adevăr politica nu duce neapărat lipsă de inteligență (fie ea și șmecherie sau instinct primitiv) cât de caracter, de responsabilitate reală.
 3. Aradul este stăpânit; nu administrat sau condus ci stăpânit. Și nu e un exercițiu de semantică ci o realitate palpabilă. Mă rezum doar la o constatare a ultimelor 2 zile: Gheorghe Falcă și PNL «ne dă» funcții – cea de viceprimar bunăoară. Ne dă ca și cum ar fi a lor. Ei oferă dispense, privilegii. Au găsit absolut natural să inițieze discuția public, prin conferințe de presă nu despre compatibilizarea unor viziuni, despre proiecte, despre CET sau cetate, despre prioritizări sau buget ci despre FUNCȚII. În logica ce le este firească – cea a recompensei, a sinecurii.
 4. În ceea ce ne privește rămânem aceiași oameni în jurul acelorași valori: credem ‘cu naivitate’ în democrație participativă; vrem să reclădim acea orizontală pierdută din societatea românească dintre ales și alegători. Sunt convins de faptul că cea mai importantă dovadă de responsabilitate este păstrarea identității, a discursului, a «locului geometric».
 5. Nu vom negocia pentru noi ci în numele vostru. Nu oameni, ci proiecte. Nu funcții ci principii. Și nu e vorba de talibanism politic ci de ceea ce lipsește cel mai mult politicii fosilizate din Arad: responsabilitatea”, susține Wiener.
Loading...
 1. […] Adrian Wiener, despre oferta PNL: „Gheorghe Falcă și PNL «ne dă» funcții – cea de viceprim… […]

  Raspunde
 2. o sa va faca PNL cu fulgi cu tot

  Raspunde
 3. Incercati sa lasati orgoliile la o parte si sa RESPECTATI votul aradenilor, atat PNL cat si USR-PLUS. Destul a pierdut orasul asta din cauza voastra, toti din Transilvania ne-au intrecut, macar in ceasul al doisprezecelea sa dati dovada de maturitate si sa deveniti polticieni care merita respectati.

  Raspunde
 4. cred ca visati. nimeni nu va face aliante cu voi STATI linistiti in curand lumea va ala ADEVARUL despre voi IN judetul Arad N-TI CASTIGAT NICIO PRIMARIE INTENTIA VOASTRA ESTE DE DESFINTAREA INSTITUTIILOR PUBLICE .DISPONIBILIZAREA ANGAJATILOR SI A FUNCTIOMARILOR PUBLICI

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.