Aeroportul Arad va intra în reparații

Aeroportul Arad va intra în reparații

Calea de rulare Alfa a Aeroportului Internațional Arad va fi refăcută.

Conducerea Aeroportului Arad a semnat în data de 24 mai contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul „Refacere Cale de rulare Alfa (TWY A)”, perioada de implementare a acestui proiect fiind 2022 – 2023.

Obiectivul general al proiectului este de creștere a nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Arad, în contextul realizării obiectivului tematic al POIM 2014-2020 prin creşterea conectivităţii, mobilităţii şi asigurarea serviciilor competitive. Valoarea totală a proiectului este de 29.948.696,08 lei. În cadrul proiectului mai sunt prevăzute achiziționare unor echipamente de handling la sol (dirijare, curățare, alimentare, mânuirea bagajelor etc. – 2 loturi), respectiv o autospecială de curățat pista și un degivror aeronave.

Conducerea SC Aeroportul Arad SA precizează că este preocupată de menținerea și îmbunătățirea nivelului de siguranță și de securitate a pasagerilor și bagajelor acestora, a mediului de muncă pentru angajaţi şi terţi utilizatori, urmărind respectarea cerințelor în domeniul siguranței și în domeniul securității, elemente prioritare în fața oricăror cerințe de ordin comercial, operațional, de mediu sau de sindicat.

„Vom începe lucrările în septembrie, pentru că în această vară avem curse charter spre Antalia, trei pe săptămână și nu putem să lucrăm și să avem și zboruri. Termenul de finalizare a investiției este la finele acestui an, dar sperăm să terminăm lucrările efective, cât și achiziționarea utilajelor până în octombrie, astfel încât să avem timp să terminăm documentația și să facem recepția finală”, a declarat într-o conferință de presă directorul general al Aeroportului Arad, Ovidiu Moșneag.

„Ne dorim un Aeroport sigur, atractiv, competitiv, iar aceste investiții sunt necesare pentru a respecta cerințele europene privind exploatarea infrastructurii aeroportuare. Pentru a avea un statut de aeroport care poate primi curse internaționale trebui să respectăm anumite standarde”, a adăugat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Obiectivul mixt de investiție ,,Refacere Cale de rulare Alfa (TWY A)” va asigura conformarea la cerințele europene privind exploatarea infrastructurii aeroportuare în condiții de siguranță și securitate.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.