Ce a determinat tăierea stejarului din Parcul Eminescu. Explicațiile Primăriei (FOTO)

Ce a determinat tăierea stejarului din Parcul Eminescu. Explicațiile Primăriei (FOTO)

Municipalitatea a reacționat ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public legate de tăierea stejarului din Parcul Mihai Eminescu.

Astfel, Primăria Municipiului Arad informează că s-a constatat faptul că, la aproximativ 1,5 m de trunchi și la 5 m înălțime în coronament, stejarul era scorburos și prezenta stare de putrefacție. Se specifică, de asemenea, că fusese invadat de cuiburi de furnici care favorizau degradarea sa. În plus, în urma torsionării de la vânt au apărut fisuri longitudinale noi. Potrivit municipalității, în condițiile date, arborele în cauză putea pune în pericol siguranța cetățenilor și, prin urmare, s-a decis tăierea lui – însă numai după obținerea tuturor avizelor legale.

„În orașul Arad primează integritatea cetățenilor, nu scorburile cu lilieci.  Vom continua să evaluăm starea de sănătate a arborilor din municipiu, iar acolo unde este nevoie se va interveni, însă numai după obținerea tuturor avizelor necesare. Vă reamintesc faptul că pentru fiecare arbore exploatat, în municipiul Arad se plantează alți trei copaci tineri. Ne dorim un oraș verde pentru cetățenii Aradului”, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.