Cele mai importante evenimente autohtone din 2023

Dacă tot a venit primăvara și natura renaște de la o zi la alta, e timpul să bifezi cele mai importante evenimente ale anului. Fie că îți plac concertele unde ai ocazia să te întâlnești cu artiști străini, preferi teatrul sau festivalurile de mâncare, sigur găsești ceva care să-ți facă cu ochiul. Partea bună este că unele dintre aceste evenimente se petrec în România, motiv pentru care nu trebuie să te gândești la bilete de avion, cazare scumpă și alte costuri în plus. Așadar, pregătește agenda pentru a vedea exact la câte evenimente vei lua parte anul acesta.

Seri de cinema

În fiecare an, cinefili din toate colțurile țării se adună și stau cu sufletul la gură pentru a urmări filme la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Eveniment cu renume, fondat încă din 2002 în orașul Cluj-Napoca, oferă o selecție impresionantă de filme de lungmetraj, dar și seminarii, ateliere și alte programe în cadrul cărora publicul poate învăța trucuri și lucruri interesante despre lumea filmului.

Anul acesta TIFF va avea loc între 9-18 iunie și îi va avea invitați de seamă pe covorul roșu. Printre aceștia Geraldine Chaplin, Sophia Loren, Alain Delon, Claudia Cardinale, Wim Wenders și Julie Delpy, printre alții.

Evenimente culturale

Dacă ai de gând să îți petreci mai mult timp în România anul acesta, vei putea participa la câteva evenimente locale unice. Dacă nu ai fost până acum în Maramureș, acum este momentul potrivit să faci asta.

Nu doar că este o locație încărcată de istorie și tradiție, dar aici vei vedea și peisaje parcă desprinse din filme. Fie că alegi să vizitezi tot Maramureșul pentru a vedea Cimitirul Vesel, casele vechi, porțile tradiționale sau te rezumi doar la câteva locuri, sigur îți vor fi pe plac. De asemenea, trebuie să mergi și la Muzeul Satului din Baia Mare și să arunci o privire căsuțelor tradiționale aduse din toată regiunea. Majoritatea evenimentelor din Maramureș sunt speciale deoarece lumea încă îmbracă portul popular la sărbători și evenimente importante. Pe scurt, vei vedea locuri superbe, vei învăța despre tradițiile care încă se respectă și vei întâlni oameni calzi și primitori.

Muzică electronică

Un alt eveniment pe care lumea îl așteaptă cu mult entuziasm este Untold. Ediția cu numărul opt de anul acesta va avea loc între 3-6 august în Cluj-Napoca. Orașul va aduna cei mai mari artiști ai lumii și va oferi un spectacol de neratat cu Imagine Dragons. Este prima dată când trupa americană își face prezența la noi în țară. Așadar, un spectacol de neratat.

Bilele au fost deja puse la vânzare și se duc la pâinea caldă, având în vedere că au fost câțiva artiști importanți confirmați, printre care David Guetta, Alesso, Martin Garrix și Armin Van Buuren. Dacă nu ai fost până acum la acest festival, trebuie să știi că sunt diverse scene unde poți merge. De asemenea, pe durata zilei găsești diverse activități cum sunt coafurile, machiajul și locurile în care îți poți face poze.

Festival cu gust

După cum era de așteptat, nu se puteam să lipsească un eveniment culinar de pe această listă. Un astfel de eveniment va avea loc între 8-11 iunie la Iași. Un motiv bun să vizitezi acest oraș frumos. Vei vedea clădiri încărcate de istorie în timp ce vei putea degusta preparate culinare delicioase.

Street FOOD Festival are renume în România și adună de la an la an tot mai mulți iubitori de gastronomie. Chiar dacă ești la dietă, poți lua o zi de pauză, sigur nu vei regreta. În plus, oferta culinară se extinde mereu, ceea ce înseamnă că vei putea încerca ceva nou.

Noaptea Muzeelor

Ajuns la cea de-a 19 ediție, acest eveniment este dedicat celor care vor să vadă muzee și obiective culturale în mod gratuit. Anul acesta va avea loc în 13 mai. Partea bună este că nu trebuie să călătorești prea departe pentru a putea lua parte la acest eveniment. El se desfășoară în toate orașele din țară, trebuie doar să verifici lista instituțiilor care s-au înscris. Este vorba de muzee, planetarii, galerii de artă și altele.

Din moment ce se numește sugestiv „Noaptea Muzeelor”, evenimentul are loc seara, până la miezul nopții.

Sigur ai găsit un eveniment la care vei lua parte dintre sugestiile de mai sus. Unele dintre acestea îți oferă experiențe unice în timp ce altele sunt o tradiție pentru tine.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.