Află câte BULETINE DE VOT vor ajunge în DIASPORA pentru turul II al alegerilor prezidențiale!

Află câte BULETINE DE VOT vor ajunge în DIASPORA pentru turul II al alegerilor prezidențiale!
Protestele în stradă ale românilor din diaspora și nemulțumirile provocate de modul cum s-a desfășurat primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale i-a determinat pe oficialii de la București să ia măsuri pentru remedierea acestor deficiențe.
Astfel, pentru cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial, Monitorul Oficial va tipări 20.945.068 de buletine de vot, iar, în urma cererii Ministerului Afacerilor Externe, vor fi confecționate încă 400 de ștampile cu mențiunea „Votat”, pentru secțiile de votare din diaspora.

Un număr de 800.000 de buletine de vot vor fi trimise către secțiile de votare din străinătate, se arată în informarea săptămânală, privind stadiul pregătirii alegerilor din 16 noiembrie, prezentată în ședința de marți a Guvernului.

În informarea prezentată Guvernului se reamintește că, „în scopul fluidizării procesului de votare în străinătate și pentru remedierea deficiențelor constatate la primul tur de scrutin, BEC a adoptat Decizia nr. 125D privind măsuri pentru buna organizare și desfășurare a celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Președintelui României din anul 2014 la secțiile de votare din străinătate”.

Pentru scrutinul din 2 noiembrie Biroul Electoral Central a anunțat că s-au tipărit 600.000 de buletine de vot, care au fost distribuite în 294 de secţii de peste hotare.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.