Ai nevoie de o casă nouă? Nu uita de coş de fum pentru şemineu!

Ai nevoie de o casă nouă? Nu uita de coş de fum pentru şemineu!

Construirea unei case presupune si alegerea celei mai bune surse de incalzire. Pe langa variantele clasice, exista posibilitatea de a opta pentru o centrala pe gaz sau un semineu pe lemne. Alegera variantei in care va doriti un semineu pe lemne trebuie sa vina si cu constientizarea importantei unui cos de fum. E nevoie de acest sistem pentru a permite gazelor arse sa iasa afara, in caz contrar exista riscul intoxicarii cu monoxid de carbon.

Cosul de fum trebuie sa fie dimensionat corect in raport cu focarul pe care il veti folosi. Subdimensionarea, dar si supradimensionarea cosului de fum pot face ca semineul ales sa aiba un randament sub asteptari, si in cel mai rau caz, ne putem astepta la completa nefunctionare a semineului. Alegerea unui cos de fum profesional este o alegere inteleapta pe termen lung. Datorita izolarii termice, cosul de fum poate fi montat atat in interiorul casei, cat si in exteriorul ei.

Cosul de fum ceramic reprezinta o alegere inteleapta, deoarece este foarte rezistent si are o garantie de 30 de ani de la producator. Practic anticorozivitatea permite o durata de viata nelimitata, dar in cazul deteriorarii acestuia, cosul de fum este inlocuit de catre producator, cu unul nou.

In comparatie cu cosul de caramida, cosul de fum profesional ofera mai multa siguranta. In cazul unei autoaprinderi cauzate de particulele de lemn nears, depuse pe interiorul cosului de fum, acesta rezista pana la 10 autoaprinderi.

Proprietatile termoizolante ale unui cos de fum ceramic le sunt conferite de sistemul format din zidaria de caramida, tubul de samota si stratul de aer aflat intre ele. Tubulatura din samota a acestor hornuri rezista pana la temperaturi de 110 grade Celsius. Protejeaza astfel zidaria cosului impotriva imbibarii cu umezeala. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca tubul de samota are, in partea superioara, un cap de cos ce ofera protectie suplimentara impotriva inghetului.

Pe langa faptul ca sanatatea familiei este pusa in pericol, un alt aspect interesant, este faptul ca tencuiala de pe casa o sa aiba foarte mult de suferit. Din pricina faptului ca gazele nu sunt evacuate la o inaltime corespunzatoare, ele vor afecta in timp tencuiala casei. Spre exemplu, doar dupa cateva luni veti vedea cum aceasta se ingalbeneste, urmand sa ajunga la o culoare maronie. In timp acesta poate chiar sa cada de pe casa, punand in pericol izolatia casei.

Interesati-va foarte bine legat de acest subiect la achizitionarea sau construcția unui imobil. Consultati parerea constructorilor cu privire la cosurile de fum. Costurile pentru un cos de fum sunt mai ridicate decat in cazul kit-urilor de evacuare, insa pentru siguranta familiei si a casei nu ar trebui sa facem rabat la calitate. Acum ca te gandesti la o casa noua, dar si la un semineu pe lemne, mai trebuie sa stii sa eviti riscul de a incedia locuinta. Ofera siguranta si protectie familiei tale prin alegerea cosului de fum ceramic, care sa mearga mana in mana cu semineul pe care il vei vrea construit in living.

Echipa Seminee Alba, parte a grupului PEFOC, iti sta la dispozitie, oferind consultanta imediata in privinta alegerii celui mai bun semineu si cos de fum, adaptate nevoilor si bugetului tau. Magazinul lor online ofera cilientilor: focare, seminee pe lemne, cosuri de fum, soba tip semineu, termosemineu, accesorii pentru semineul tau si o gama larga de produse pentru intretinerea in cat mai bune conditii a achizitiei tale.

Odata intocmit necesarul de materiale de care ai nevoie pentru o constructie de semineu, nu este nevoie sa te deplasezi la Alba Iulia. O fac ei pentru tine: se deplaseaza la resedința ta fara niciun cost aditional. Produsele de pe www.semineealba.ro ajung la usa ta in maxim 2 zile lucratoare, iar sobele, semineele pe lemne si cosurile de fum beneficiaza de transport gratuit.

  1. – Recomand cu incredere echipa din Sibiu, deoarece si eu am montat cu ei un semineu pe lemne si au dat dovada de profesionalism. Plus de asta au o gama foarte mare de produse si chiar ai de unde alege. Cum spun si ei: Noi facem tot , tu pui pe foc.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.