Ajutoarele de la UE constând în făină și ulei, ÎNLOCUITE cu tichete de masă

Ajutoarele de la UE constând în făină și ulei, ÎNLOCUITE cu tichete de masă

Dacă până în prezent Uniunea Europeană acorda ajutoare ce constau în produse alimentare precum: făină, ulei, zahăr sau paste, anul acesta aproape trei milioane de români vor primi ajutoare de la UE sub formă de tichete de masă.

Decizia a fost luată cu scopul de a elimina cozile de la ridicarea pachetelor, dar şi a suspiciunilor de fraudă din licitaţiile pentru produse.

UE permite statelor membre să aleagă modul de distribuire a banilor destinaţi persoanelor defavorizate, potrivit Digi 24.

Tichetele urmează să fie distribuite de Poşta Română, a informat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, valoarea lor nefiind încă stabilită.

În prezent, 2,7 milioane de români primesc ajutoare sociale sub formă de alimente, valoarea acestora ridicându-se la 54 de milioane de euro. Pachetele conţin faină, mălai, paste, ulei, zacuscă, bulion, conserve de carne de porc, zahăr şi miere.

Specialiştii spun că viitoarele tichetele ar trebui să delimiteze cât mai strict aria de produse pe care o pot acoperi, dar afirmă, totodată, că noul sistem ar putea descuraja fraudele.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.