ALARMANT/ Simona Stan: „România are cea mai ridicată rată de avort din Europa”

ALARMANT/ Simona Stan: „România are cea mai ridicată rată de avort din Europa”

Simona Stan, președinte al OFL Arad, afirmă că după alegerile parlamentare organizația pe care o conduce va veni cu o serie de inițiative legislative menită să ducă la creșterea natalității în România, bazate pe un amplu program de acțiuni publice în județ.

„Ca și în cazul Legii prevenției în sănătate, OFL Arad dorește să devină un vârf de lance în adoptarea unor măsuri care ducă la creșterea natalității. Acțiunile noastre vor putea fi adoptate la nivel național, fie pe cale parlamentară, fie prin intermediul Executivului”, spune Simona Stan.

Consilierul județean arată că una dintre cauzele natalității scăzute în România este numărul mare de avorturi: „Conform unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, din 2012, România are cea mai mare rată de avorturi din Europa, 480 de avorturi la 1.000 de nașteri, ceea ce înseamnă ca aproape jumătate din copiii concepuți sunt avortați. Este o rată de peste două ori mai mare decât media Uniunii Europene. România înregistrează și cea mai mare rată a mortalității materne: 27 decese la 100.000 de nașteri ”.

Simona Stan consideră salutară cuprinderea în platforma premierului Dacian Cioloș, în plan prioritar, a creșterea natalității. „Acțiunile de informare a femeilor asupra riscurilor la care se supun apelând la avort vor fi în prim planul acțiunilor noastre. Totodată, pe planul protecției sociale, este nevoie de inițiative legislative care să asigure securitatea financiară a femeilor care doresc să nască, în loc să avorteze. Deasemenea, să asigure femeilor de succes din România posibilitatea îmbinării armonioase a perspectivei de a deveni mamă și continuarea carierei. Din acest punct de vedere, PNL a dat dovadă că a înțeles că „bătălia„ pentru promovarea intereselor specifice trebuie dusă, pe plan parlamentar și în Executiv, de către femei”, conchide Simona Stan.

  1. Tu stii cum e sa fii mama!!!!!poate cu campania asta gasesti si tu un dobitoc sa-ti faca un plod.Cu conditia sa semene cu tata!

    Raspunde
  2. Mă matracuco , fug și ciorile când te aud dapăi când te văd…

    Raspunde
  3. colegii!!!!!! aveti dreptate.Matracuca TU cati copii ai?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.