Alegerile lui „râde hârb de oală spartă”

Alegerile lui „râde hârb de oală spartă”

La cum se prezintă situația acum, dacă nu vor fi surprize de genul „candidează Bibarț”, la alegerile din 27 septembrie pentru funcția de primar al Aradului se vor lupta Sergiu Bîlcea (PNL) și Mihai Fifor (PSD).

Asta nu înseamnă, desigur, că nu vor fi și alți candidați, unii băgați la înaintare („iepurași”, cum ar veni), dar principala șansă o au Bîlcea și Fifor. Să-i luăm pe rând, așadar. Să vedem mai ales ce li se reproșează, că de lăudat suntem convinși că o vor face singuri în campania electorală care bate la ușă.

Lui Fifor, de exemplu, i se reproșează că a stat alături de Dragnea și Dăncilă, doi oameni inferiori lui, că a acceptat să facă parte din guvernele PSD. Că ar fi trădat în cazul complotului menit să-l înlăture pe Dragnea și că l-a „mazilit” pe Dorel Căprar din fruntea organizației arădene, a cărei conducere a preluat-o. Analizând lucrurile, culpa lui Mihai Fifor nu pare chiar atât de gravă, omul politic Fifor maximizându-și doar șansele pe care le-a avut. Ceea ce, până la urmă, face (aproape) orice om politic. Ce și cât a câștigat Mihai Fifor de aici rămâne de văzut.

Lui Bîlcea i se reproșează îndeosebi faptul că a stat alături de Falcă și Geanina Pistru, doi oameni din ce în ce mai huliți la Arad. Că și-a trădat foștii colegi din PNL și s-a urcat în căruța pedelistă a lui Falcă, Cionca & co. La fel ca și în cazul lui Fifor, Bîlcea a procedat (din nou, aproape) ca și orice alt om politic din România sau de aiurea. Ce a avut de pierdut și ce a avut de câștigat din asta vom vedea.

Cu alte cuvinte, reproșurile pe care și le aruncă cele două tabere sunt din categoria „râde hârb de oală spartă”. De aceea, va trebui ca arădenii să caște bine ochii, să vadă care „hârb” e mai util unei „oale sparte” cum este Aradul de azi după enșpe ani de administrație Falcă.

Ne așteaptă, așadar, o competiție din care, la final, Aradul ar putea avea numai de câștigat.

P.S. Personal, nu am ascuns niciodată simpatia pe care o am față de Mihai Fifor, un om de o condiție evident superioară politicienilor care au condus recent Aradul, după cum nu am ascuns nici relația amicală cu Sergiu Bîlcea, îndeosebi din perioada în care „dușmanul” era comun.

  1. va candida Bibart si va castiga nu va mai stresati atat ca va ies peri albi

    Raspunde
  2. Un aradean get-beget 8 iulie, 2020, 11:51 am

    Nimeni din conducerea PNL Arad nu ar trebui sa castige alegerile:sunt neseriosi si incapabili!
    Promit,ne arunca-n fata tot felul de proiecte fantastice ,incapabil sa finalizeze unul macar in anii care au trecut!
    Pastoresc Aradul de extrem de multi ani nereusind decat performanta de a-l transforma intr-un catun murdar si nesigur!
    Nu sunt fan PSD insa actuala clica a pnl-istilor nu au calitatile intelectuale ale lui Fifor.
    Poate castiga PNL in Romania alegerile,insa in Arad NICIODATA!Au tradat aradenii!

    Raspunde
  3. va castiga GALEA CIPRIAN de la PMP!!!!!

    Raspunde
  4. Bilcea? Serios? Orasul si judetul asta isi merita soarta daca se mai gasesc suficienti redusi incat sa-l voteze pe Bilcea. PNL in Arad si-a pus toti semianalfabetii, amatorii, corigentii si incapabilii in toate functiile posibile si asta se vede. Bagati un ochi peste Facebook-urile fiecaruia din ei, unul posteaza Dani Mocanu, altul chefuri cu lautari si alte mizerii dinastea si se gasesc inapti sa-i voteze pe semianalfabetii astia absolventi de licee tehnologice si facultati facute la seral.

    Raspunde
  5. dl Bibart nu va lasati, Aradul va vrea!!!!

    Raspunde
  6. Mare greseala ca nu l-au lasat pe Bulumac sa candideze. Poate o face independent. Ar fi interesant si Ciupe sau poate chiar Lupas. La ce dezamagiri sunt in Arad, pot aparea surprize

    Raspunde
  7. cred ca o solutie ar fi Bibart care daca iese de sub papucul lui Falca si Coldea ar putea face lucruri bune

    Raspunde
  8. Deci partidele din Arad propun pentru a scoate din mocirla urmatoarele competente:
    – un „tânăr antrepenor” liberal (așa îl prezintă Falconetti – care a dat bir cu fugitii din firma pusa dar de nuntă de tata socru, s-a lipit de împărăteasa galben-portocalie și acum taie panglici la asfaltări prin toate cotloanele județulu
    – un pădurar care n-a citit la viața lui decât Frumoasa din Pădurea Adormită darmite manuale de urbanism și management urban ca Bolojan;
    – un profesoraș de muzeu din Craiova- care in afara de o limbă lungă și catifelată și o coloană vertebrală de râmă nu are alte calități;
    – un contabil de patiseria lu’ mama;
    – eternul Caba, care se ocupă de explicarea nimicului să nu se plictisească;
    – diverși cetățeni, mai mul sau mai puțin onești, mai mult sau mai puțin anonimi, mai mult sau mai puțin facebook-isti;
    Nu avem arhitecți cu școală dovedită în practică, juriști recunoscuți pentru competență și probitate profesională, ingineri constructori adevărați nu autori de tunuri, profesori de economie care sa știe să administreze un buget?
    Atunci de ce ne plângem că ne fură banii toți looserii profesionali și limbile de partid?

    Raspunde
  9. Sigur că părerile cu privire la candidați întotdeauna au fost și vor fi împărțite. Uneori însă diferențele fiind atât de mari unele păreri pot să se umple de ridicol atunci când se spun lucruri trăznite despre candidați care nu reprezintă nimic. Adciă, pe românește nu-i recomandaă „vocea și talentul” În cazul celor trecuți prin patul PDL-lui recomandare este: fugiți până mai puteți. și lăsați arădenii în pace .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.