CORONAVIRUS: Hale de producție, verificate de inspectorii muncii. Au fost aplicate amenzi de peste 20.000 de lei

CORONAVIRUS: Hale de producție, verificate de inspectorii muncii. Au fost aplicate amenzi de peste 20.000 de lei

Mai multe hale de producție au fost verificate de inspectorii muncii care au aplicat amenzi în valoare de peste 20.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei privind limitarea răspândirii COVID-19.

Astăzi a avut loc o acțiune de verificare, efectuată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad, în unitățile care desfăsoară activități în hale de producție unde răspândirea COVID-19 este un pericol major. Această acțiune face parte din activitatea intensă de prevenire și control pe care inspectorii de muncă o desfășoară de la începutul pandemiei pentru asigurarea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în continuare atât timp cît situația o va impune. S-a verificat modul de aplicare a prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și a Ordinului nr. 3577/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirul SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activității la locul de muncă în condiții de securitate și sănătate în muncă, pe perioada stării de alertă.

S-a urmărit cu precădere limitarea contactului cu alte persoane la maximum 15 minute, la o distanță de minimum 1,5 m și afișarea la intrare și în cele mai vizibile locuri din unitate a regulilor de conduită obligatorie pentru angajații și pentru toate persoanele care intră în spațiul organizat de angajator cu privire la prevenirea îmbolnăvirilor cu acest virus.

S-au aplicat, numai azi, sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor celor două acte normative în valoare de peste 20.000 lei. Amintim că, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, sancțiunea pentru nerespectarea de către conducătorii operatorilor economici a condițiilor privind luarea  de măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc (limitarea răspândirii COVID-19) este între 1000 și 5000 lei.

Totodată, s-a verificat și modul în care angajatorii respectă prevederile legale în ceea ce privește munca nedeclarată, sub toate aspectele sale (inclusiv verificarea existenței situațiilor în care persoane aflate în șomaj tehnic presteazî activitate).

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.