ALERTĂ ALIMENTARĂ! Cum sunt MINȚIȚI consumatorii români cu privire la produsele LACTATE

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Cum sunt MINȚIȚI consumatorii români cu privire la produsele LACTATE

Mii de români au cumpărat produse lactate „false”, ce nu erau obținute din lapte, deși pe etichetă se specifica acest lucru în mod eronat.

În urma unor controale realizat de Ministerul Agriculturii împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, a rezultat faptul că 40% dintre cei vizați și-au mințit clienții.

Controalele s-au desfășurat la 180 de magazine și de unități de producție din București și din alte 12 municipii: Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea și Vaslui.

S-a constatat că 73 de unități au utilizat în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte, precum brânză, cașcaval, unt, informează Ministerul Agriculturii.

Autoritățile au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 661.219 lei pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor şi substituirea produselor procesate din lapte cu specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, dar şi cele privind încălcarea normelor igienico-sanitare şi siguranţă alimentară

Controalele vor continua atât în capitală, cât și în toate municipiile reședință de județ.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.