ALERTĂ/ Asteroid URIAŞ, la 10 kilometri de Pământ! NASA: E „PERICULOS”

ALERTĂ/ Asteroid URIAŞ, la 10 kilometri de Pământ! NASA: E „PERICULOS”

Un asteroid de dimensiuni gigantice, pe jumătate cât cel care a lovit în trecut Pâmântul ducând la dispariţia dinozaurilor, provoacă îngrijorare în lume.

Denumit Phaethon, după numele zeului grec care aproape a distrus lumea, asteroidul este aşteptat să se apropie de Pâmânt chiar înaintea Crăciunului.

Distanţa la care se presupune că acesta va trece de planeta noastră este de numai 10,3 kilometri, o altitudine la care zboară de obicei avioanele de pasageri.

NASA a atras atenţia că asteroidul „este destul de periculos”.

Sursa: Realitatea.net; Foto: Arhiva

Loading...
  1. Aceste persoane care produc panica prin articole senzationale false, trebuie dati afara. Neinteleptilor va face ziarul de ras. Nerusinatule sunt 10.000.000 km distanta!!! Consulta putina literatura de specialitate inainte. Aceasta este calitatea ziarului vostru?

    Raspunde
  2. Potrivit celor de la The Mirror, acesta va trece la 10 milioane de kilometri față de planeta noastră, în termeni spaţiali distanţa fiind relativ mică, însă destul de mare, în jur de 27 de ori distanța dintre Pământ și Lună, pentru a nu pune în pericol viața de pe Terra. Cercetătorii din cadrul Jet Propulsion Laboratory al NASA plănuiesc să utilizeze oportunitatea pentru a obţine modele 3D detaliate ale asteroidului, care are o formă neregulată.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.