Mesajul Familiei Regale cu ocazia Zilei Naţionale a României

Mesajul Familiei Regale cu ocazia Zilei Naţionale a României

Familia Regală a României a adresat un mesaj cu prilejul Zilei Naţionale a ţării noastre.

„Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Familia Regală urează tuturor românilor, celor din țară, celor din Republica Moldova, celor din vecinătatea României și celor aflați departe, în alte țări ale lumii, la mulți ani fericiți, într-o Românie respectată și prosperă!

În zi de fericită și optimistă sărbătoare, aducem omagiu națiunii române, care a făcut sacrificiu de sânge pentru unirea țării.

Gândul nostru se îndreaptă către Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria, precum și către Regele Carol I și Regina Elisabeta, cei care, prin lucrarea lor desăvârșită, au făcut posibilă ziua de 1 Decembrie.

Ziua Marii Uniri a devenit, de câteva decenii încoace, ziua națională.

La 1 decembrie 1918 a fost împlinit  idealul de unire al românilor, dar această zi a reprezentat, totodată, și încheierea unei triumfătoare jumătăți de secol de fondare constituțională și de consolidare a Statul român modern: 10 mai 1866 – venirea lui Carol I ca Domnitor al Principatelor Române Unite; 30 iunie 1866 – promulgarea Constituției României; 10 mai 1877 –  Independența României; 10 mai 1881 – Încoronarea primului rege al Regatului României”, este mesajul Familiei Regale.

Sursa şi foto: romaniaregala.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.