Deputatul Florin Tripa: „Nici o firmă nu va mai fi sancționată de la prima abatere”

Deputatul Florin Tripa: „Nici o firmă nu va mai fi sancționată de la prima abatere”

Parlamentul României a adoptat mult așteptata Lege a prevenirii, promisă și asumată de PSD încă din campania electorală.

Deputatul Florin Tripa spune că principalul scop al acesteia legi este ca instituțiile de control să prevină producerea infracțiunilor economice și nu să aplice amenzi indiferent de situația găsită.

„Este o lege pe care noi am promis-o şi, iată, acum o punem în practică. Este un lucru bun pentru societăţile comerciale. Până acum erau amendate foarte uşor, dar cu această nouă lege este necesară prevenirea iniţială. Practic, de acum înainte agentul comercial este protejat în faţa unor posibile abuzuri”, a declarat deputatul arădean.

„Legea prevenirii va obliga toate autoritățile cu atribuții de control să facă, în primul rând, informare și educare, prevenire, și abia apoi să dea amenzi sau să ia măsuri împotriva agenților comerciali. Practic, nici o firmă nu va mai fi sancționată de la prima abatere. În viziunea noastră, a social-democraților, unul dintre principiile de bază ale Codului Economic al României trebuie să fie prevenția. Pornind de la această idee, legea adoptată instituie măsuri care asigură prevenirea săvârșirii de contravenții. Astfel, Legea prevenirii obligă autoritățile cu atribuții de control să acționeze, în primul rând, în sensul educării și perfecționării antreprenorilor de orice fel pentru evitarea greșelilor. Acest lucru înseamnă, de fapt, că un agent economic nu va mai putea fi sancționat sub nicio formă dacă nu a fost înainte îndrumat și apoi prevenit”, a mai spus Florin Tripa.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.