ALERTĂ emisă de Direcția de Săntate Publică Arad în privința noii tulpini SARS-CoV-2 din Africa de Sud

ALERTĂ emisă de Direcția de Săntate Publică Arad în privința noii tulpini SARS-CoV-2 din Africa de Sud

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad a emis, luni, o alertă în privința noii tulpini SARS-CoV-2 identificată în Africa de Sud.

După ce noua tulpină a ajuns și în Europa, Institutul Național de Sănătate Publică a cerut tuturor direcțiilor de sănătate publică să dispună recoltare de probe respiratorii de la cazurile severe de COVID-19, cu istoric de călătorie în cel puțin una din următoarele țări: Africa de Sud, Botswana, Eswatini, Lesotho, Namibia, Zimbabwe și Malawi.

Probele vor fi trimise de către DSP-uri, în regim de urgență, către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, respectiv INBI Balș, pentru screening și secvențiere.

„Rugăm persoanele cu istoric de călătorie sau contact cu persoane care au călătorit în orice țară din Africa și prezintă simptomatologie respiratorie să contacteze telefonic 112”, precizează reprezentanții DSP Arad.

Numită de Organizația Mondială a Sănătății „Omicron””, noua variantă a virusului are, se pare, cel mai mare grad de răspândire. Autoritățile române vor să urgenteze eventuala identificare a cazurilor de infectare cu noua tulpină.

  1. […] post ALERTĂ emisă de Direcția de Săntate Publică Arad în privința noii tulpini SARS-CoV-2 din Afri… appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.