ALERTĂ în VESTUL ȚĂRII: Sistemul medical VA CEDA într-o săptămână

ALERTĂ în VESTUL ȚĂRII: Sistemul medical VA CEDA într-o săptămână

Medicii privesc cu îngrijorare la numărul de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și avertizează că, dacă se continuă în acest ritm, sistemul medical din România va ceda.

Nu vor mai fi locuri în spitale și, cu atât mai puțin la terapie intensivă, ceea ce va duce la pierderea de vieți omenești.

Unul dintre cei care a atras atenția este Cristi Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara. „Eu cred că o să agjungem în curând la cifra fatidică de 2.000. Problema este că cu cât urcă numărul de contacți, cu atât urcă și numărul de cazuri la terapie intensivă și ați observat că spitalele abia mai fac față și sunt la un pas de a claca. Dacă ritmul va fi la fel, câte 1000 de infectați în fiecare zi, în maxim 7 – 8 zile sistemul sanitar e posibil să cedeze, pentru că fizic nu mai avem unde să punem pacienți”, a declarat Cristi Oancea, citat de Realitatea.net.

La ora actuală în vestul țării sunt mai multe focare în Arad și Timiș, capacitatea spitalelor COVID fiind la limită sau chiar depășită, apelându-se deja la spitale suport.

Foto: Arhiva

Citește și:

Doi arădeni au DECEDAT în urma infectării cu NOUL CORONAVIRUS

  1. Alo jurnaliştii, de ce nu faceţi publice numele tuturor celor infectaţi? Doar pentru vedete e valabil acest lucru? Care e explicaţia?

    Raspunde
    • Din exact același motiv pentru care nu se dau numele exacte al oricărui pacient internat cu orice altă boală. Sunt date pe care spitalul nu le transmite, pentru că este vorba de oameni de rand, nu persoane publice, au suport legal pentru acest lucru.

      Raspunde
  2. nu cred ca au voie din cauza legii , nu cred ca le da nimeni numele

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.