ALERTĂ METEO: Cod galben de VREME REA în mai multe zone din țară

ALERTĂ METEO: Cod galben de VREME REA în mai multe zone din țară

ANM anunţă cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină pentru 17 județe, valabil marți între orele 13.00 – 22.00.

Județele vizate de codul galben sunt: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj.

În intervalul menționat, în zonele montane, în Maramureș și local în Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Este în vigoare și o informare meteo pentru zilele de miercuri și joi, când, potrivit ANM, disconfortul termic va fi ridicat, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 32 și 34 de grade în toate zonele de câmpie și podiș, iar în Oltenia și Muntenia se vor atinge valori de 35-37 de grade.

Miercuri, 28 august și joi, 29 august, manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere la deal și la munte.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.