DROGURILE fac ravagii printre tinerii din Arad (GALERIE FOTO)

DROGURILE fac ravagii printre tinerii din Arad (GALERIE FOTO)

Tot mai mulți tineri cad pradă drogurilor în ultima perioadă în municipiul Arad.

Aceștia sunt văzuți pe stradă, inclusiv ziua în amiaza mare, în ipostaze șocante cauzate de consumul de „zombie” sau „șoricioaică”.

Numai în cursul zilei de ieri doi dintre aceștie au ajuns la spital, fiind luați de pe stradă de polițiștii locali.

Astfel, un individ ce afișa comportamentul «zombie», cauzat de consumul de „șoricioaică”, a fost imobilizat de polițiștii locali în timp ce se oscila dezbrăcat, la orele prânzului (12,30), în zona Palatului Administrativ. Bărbatul a fost determinat să se îmbrace și, ulterior, a fost transportat pentru îngrijiri medicale specifice la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. „Dată fiind starea vădită de surescitare a lui C.G. și ținând cont de faptul că indiciile exterioare nu semnalau existența unui pericol la adresa vieții și integrității fizice a bărbatului, polițiștii locali au acționat operativ, transportându-l la spital cu automobilul de intervenție al Direcției Generale Poliția Locală (DGPL) Arad Arad. C.G. este un client nou pentru DGPLA, nefăcând parte din lista consumatorilor deja identificați în teren”, informează DGPL Arad.

La 13,20, un alt echipaj de ordine publică al Poliției Locale l-a identificat pe P.S.O., aflat într-o stare similară, în Piața Avram Iancu. „În cazul acestuia, este vorba de un cunoscut al cadrelor serviciilor de ordine publică ale DGPLA, identificat și îndepărtat de mai multe ori de pe domeniul public, în cursul acestui an. Pentru acesta a fost chemată ambulanța, care l-a transportat la Unitatea Primire Urgențe, sub supravegherea polițiștilor locali”.

De remarcat, că DGPL Arad continuă „eforturile de identificare, izolare în teren și gestionare preventivă/sancționatorie a consumatorilor de șoricioaică, atât în situațiile în care starea acestora reprezintă un pericol la adresa propriei vieți, cât și atunci când conduita lor se înscrie în competențele legale de păstrare a ordinii și liniștii publice. În măsura în care dialogul cu persoanele aflate în această situație care săvârșesc contravenții prevăzute de Legea 61/1991 relevă și aspecte ce exced competențele DGPLA de menținere a ordinii publice, polițiștii locali vor continua să informeze imediat structurile MAI abilitate”.

  1. Imi place ca in cazul zombie din Pta. Avram Iancu suntem informati ca „vorbim de un cunoscut al cadrelor serviciilor de ordine publică ale DGPLA, care a fost identificat și îndepărtat de mai multe ori de pe domeniul public”. Ii bine totusi ca sunt luati de fiecare data si dusi la spital pentru a fi pusi pe picioare. Ma intreb oare cat au cotizat la bugetul local si de stat zombie astia? Si pe langa ca am o presimtire ca nu au cotizat mai nimica cred ca au si probail prioritate la Unitatea de Primire Urgente. Ce mai conteaza ca probabil asteapta pe hol la UPU alte zeci de persoane de diferite varste care mai mult ca sigur ca platesc lunar din salar asigurarile obligatorii. Important ii ca reusim sa dezombificam pe acesti zombie din buzunarul nostru. Merita pentru ca au o contributie serioasa la ceva. Sau nah, poate ca si a fi zombie este o meserie si oamenii astia lucra din greu sa isi atinga norma zilnica si lunara de km in aubulanta si perfuzii + medicamente si timp pierdut.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.