ALERTĂ METEO IMEDIATĂ pentru 16 localități din Arad și Timiș! UPDATE: Cod GALBEN în toată Transilvania

ALERTĂ METEO IMEDIATĂ pentru 16 localități din Arad și Timiș! UPDATE: Cod GALBEN în toată Transilvania

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață, la ora 5, un cod galben valabil pentru mai multe localități din Arad și Timiș.

Potrivit meteorologilor, în județul Arad, la Pecica, Nădlac, Secusigiu, Semlac, Șeitin, Iratoșu, Grăniceri, Peregu Mare și Dorobanți și în județul Timiș, la Sânnicolau Mare, Dudeștii Vechi, Cenad, Sânpetru Mare, Saravale, Beba Veche și Valcani se vor semnala: frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse ce vor acumula 15 – 20 litri / metru pătrat și grindină de mici dimensiuni.

De remarcat, că vremea urâtă a afectat și alte localități, inclusiv municipiul Arad.

UPDATE: Administrația Națională de Meteorologie a extins avertizarea cod galben, conform hărții de mai jos, începând de astăzi, ora 12, și până mâine dimineață la ora 8.

„În intervalul menționat în Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…70 km/h și pe arii restrânse 80…90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice”, anunță ANM.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.