Mai multe articole din rubrica "" ↑

ALERTĂ METEO: Val de FRIG! Temperaturi cu 15 grade MAI SCĂZUTE decât de obicei

ALERTĂ METEO: Val de FRIG! Temperaturi cu 15 grade MAI SCĂZUTE decât de obicei

Meteorologii atrag atenţia că întreaga ţară va fi afectată de un val de frig în perioada următoare, cu temperaturi cu 10 sau chiar 15 grade mai scăzute decât se înregistrează de obicei în această perioadă.

Vremea se răceşte accentuat începând de astăzi, a declarat Mihăiţă Huştiu, meteorologul de serviciu de la Radio România Actualităţi.

,,Sâmbătă aşteptăm ca vremea să înceapă să se răcească destul de accentuat începând cu partea nord-estică a ţării, cu partea de nord a Moldovei, unde la amiază nu vom mai depăşi temperaturi de – 7, – 6 grade, iar acest proces de răcire va continua duminică şi la începutul săptămânii viitoare, când vremea va deveni geroasă în aproape toată ţara. Vom vorbi de un val de frig care va persista în perioada următoare. Practic temperaturile, cele diurne, dar şi cele minime vor fi cu mult sub mediile perioadei, temperaturi cu 10, chiar 15 grade mai scăzute faţă de mediile multianuale, temperaturi minime care ar putea să scadă în partea de nord-est a ţării şi sub – 20 de grade, iar în partea de sud vor fi temperaturi în jur de – 10, – 12 grade. Totodată, vântul se va intensifica începând de sâmbătă după-amiază aici, în partea de sud şi de sud-est a teritoriului, urmând să se accentueze şi mai mult senzaţia de rece. Precipitaţiile până duminică seara vor fi slabe cantitativ; la început însă, mai ales pe partea nordică, nord-estică a ţării, mai apoi, de sâmbătă după-amiază, aceste precipitaţii sub formă de ninsoare se vor concentra pe partea sudică centrală şi sud-vestică a ţării, luni, marţi şi miercuri foarte probabil precipitaţiile sub formă de ninsoare pot deveni însemnate cantitativ aici, în partea de sud a teritoriului, unde se vor asocia şi cu intensificări ale vântului. Iar această vreme deosebit de rece, din datele de acum, pare să se menţină până în jurul datei de 1 martie, după care se întrevede o uşoară încălzire a vremii”, a declarat Mihai Huștiu.

Valul de frig se resimte deja în întreaga ţară.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.