Aleșii locali au votat POMANĂ ELECTORALĂ pentru angajații societăților comerciale din subordinea municipalității

Aleșii locali au votat POMANĂ ELECTORALĂ pentru angajații societăților comerciale din subordinea municipalității

Consilierii locali au votat astăzi proiecte de hotărâre privind aprobarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale mai multor societăți comerciale aflate în subordinea Consiliului Local Municipal.

Proiectele vizau și majorări salariale, iar datorită faptului că se apropie alegerile cu pași repezi, acestea au fost votate favorabil. Angajații de la CET Arad, Recons Arad și CTP Arad (Compania de Transport Public Arad) vor primi pomană electorală sub forma unor sume de bani în plus la salarii.

Potrivit rapoartelor de specialitate anexate proiectelor de hotărâre sunt îndeplinite condițiile privind majorarea cheltuielilor de natură salarială, în baza prevederilor Legii nr. 339/2015, pentru aceste societăți comerciale.

Astfel, salariile angajaților de la CET vor crește cu 5,4%, celor de la Recons cu 26%, iar angajații de la CTP vor primi 8% în plus.

Condițiile care trebuie respectate pentru aceste creșteri salariale sunt:

  • bugetul pentru anul precedent să fie aprobat de catre consiliul local, cf prevederilor OG nr. 26/2013
  • nivelul rezultatului brut să fie realizat conform bugetului aprobat pentru anul precedent (BVC 2015)
  • sursele proprii de finanțare a activității curente și de investiții repartizate din profitul net, prevăzute în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2016, să nu fie afectate astfel încât să conducă la nerealizarea prevederilor /indicatorilor din planurile de administrare/management.
  1. E usor sa fii prost informat si sa-ti permiti sa scrii prostii enorme. Stimata „ziarista”, inainte de a arunca cu piatra, te rog uita-te in oglinda! Daca doreati, puteati obtine simplu si rapid informatii corecte. cautarea „senzationalului” duce spre dezinformare. E FOARTE NORMAL SI LOGIC, ca salariile angajatilor SA SE MAREASCA, doar „Besinosul base” si poate urmasii lui TAIE SALARII. OAMENII NORMALI LA CAP SUSTIN EVOLUTIA , NU SLUGARNICIA!.
    Nu va cunosc, dar realizez ca sunteti pe linga realitate. Va stau la dispozitie cu informatii corecte. Rupeti si aruncati pixul. Petre Toma – Recons

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.