Aleșii locali, convocați DE ÎNDATĂ la ședință, de către consilierii social-democrați: „Nu amenzile aplicate firmei de salubrizare sunt soluția!”

Aleșii locali, convocați DE ÎNDATĂ la ședință, de către consilierii social-democrați: „Nu amenzile aplicate firmei de salubrizare sunt soluția!”

Deputatul social-democrat Adrian Todor a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă faptul că PSD Arad are o reacţie promptă la noua criză a gunoaielor, generată de incompetenţa administraţiei locale.

De asemenea, Todor a anunțat că echipa social democrată de consilieri locali convoacă astăzi o şedinţă de îndată a CLM, pentru analiza împreună cu toţi factorii responsabili a aspectelor care pot şi trebuie să readucă Aradul la starea de normalitate.

„Din păcate am avut şi de această dreptate când afirmam public că acel contract de salubrizare cu firma Retim conţine o serie de prevederi păguboase pentru arădeni şi că Primăria nu şi-a făcut nici de această dată datoria în ceea ce priveşte tranziţia armonioasă între vechiul şi noul operator de salubrizare. Mai mult decât atât oraşul este din nou sufocat de gunoaie, iar datoria noastră faţă de cetăţeni în acest moment presupune să evităm cu orice preţ apariţia unei epidemii. Administraţia publică locală ştia deja de 6 luni care va fi firma ce urmează să preia serviciul de salubrizare şi totuşi a preferat să nu mişte un deget în ceea ce priveşte medierea comunicării. Orice primar gospodar şi responsabil ar fi aşezat la aceeaşi masă reprezentanţii firmei Retim cu cei care au gestionat până în acest moment serviciul. Este esenţial de precizat că CLM este acţionarul majoritar al ADI SIGD şi bineînţeles că are o responsabilitate imensă în toată ecuaţia, nu cum afirmă primarul municipiului care se joacă în aceste zile, împărţind companiei Retim amenzi microscopice de ochii lumii”, susține Adrian Todor.

„Nu amenzile sunt soluţia ci armonizarea tuturor aspectelor ce ţin de buna gestiune a serviciului la nivel de municipiu, curăţenia exemplară a oraşului şi gradul de mulţumire al populaţiei faţă de serviciul prestat. Sigur că au existat nemulţumiri şi în trecut dar în momentul de faţă prioritatea este să aducem Aradul măcar la stadiul de salubritate la care se găsea înainte de intrarea pe rol a celor de la Retim şi evident soluţionarea crizei. Acesta este şi rolul şedinţei de îndată pe care echipa de consilieri social democraţi a convocat-o astăzi la ora 13.00. Ambiguitatea deciziilor, lipsa evidentă a unei strategii de punere în aplicare efectivă a serviciului de colectare a deșeurilor are ca rezultat colapsul pe care îl sesizează în momentul de faţă absolut oricine. Repet ori de câte ori va fi nevoie, avem o responsabilitate faţă de arădeni şi ne vom face datoria până la capăt”, afirmă deputatul social-democrat, Adrian Todor.

Informații suplimentare privind motivele convocării ședinței de îndată se găsesc aici: adresa convocare sedinta CLM orele 13,00

  1. PSD nu are solutii la problemele di tara asta,doar ne mintiti .

    Raspunde
  2. Voi toti sunteti dupa chipul si asemanarea lui „TANTII VIORIRICA din VIDELE”.

    Raspunde
  3. Ciupe sa înscris la PSD !!!

    Raspunde
  4. Buna ziua,

    Totusi cineva ne-a anuntat care este diferenta intre Polaris si intre RETIM.
    Azi-maine ce mai avem voie sa facem. Contoare la WC, iarba taiata(nu), pomi taiati(nu), trotuar maturat(nu).

    Multumim. Ar trebui sa ne sfatuiti sa parasim orasul Arad cat mai curand.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.