Alimentul care OTRĂVEȘTE, dar pe care toată lumea îl CONSUMĂ!

Alimentul care OTRĂVEȘTE, dar pe care toată lumea îl CONSUMĂ!

Se vinde la un preț mic și este unul din alimentele cele mai cumpărate de români, însă, puțini sunt cei care știu că acest sortiment de pește este o adevărată bombă ecologică.

La origine, Pangasius este un pește oceanic, care prin manipulare genetică a fost făcut pentru a se adapta în apele dulci ale fluviului Mekong din Vietnam. Această măsură a fost luată în speranța că acest tip de pește poate ecologiza apele celui mai poluat fluviu din lume. Astfel, că, acum, trăiește în ape contaminate cu deșeuri toxice, dejecții chimice și alte substanțe poluante. Pangasiusul pe care îl găsim atât de ieftin în rafturile magazinelor nu aduce niciun beneficiu sănătății, ba din contră, provoacă probleme serioase sănătății.

Specialiștii avertizează că testele de laborator au demonstrat clar că acest aliment e o bombă toxică pentru sănătatea omului.

În jurul acestui pește s-au născut adevărate controverse și dezbateri. În urmă cu câțiva ani, s-a declanșat un întreg scandal mediatic cu privire la Pangasius. S-au adus argumente împotriva consumului acestui tip de pește. S-a spus că peștele se hrănește doar cu pești morți, deșeuri și chiar excremente.

Cu toate acestea, încă nu există o lege care să stopeze comercializarea sa. Oamenii îl cumpără pentru că nu are oase și datorită gustului său neutru care este plăcut. În plus, prețul de vânzare la raft al acestui tip de pește este unul scăzut, astfel că multă lume și-l poate permite. Adevăratul preț pe care-l plătesc cei care îl consumă, însă, se măsoară în diferite boli, contaminarea cu metale grele sau chiar otrăvirea.

Pentru că cererea de Pangasius la nivel mondial a crescut considerabil în ultimii ani, peștii sunt injectați cu hormoni de creștere, ceea ce face ca peștele să ajungă la maturitate de 4 ori mai repede față de mediul său natural.

Foto: article.wn.com

  1. Asa fratilor mancati Pangasius ca e ieftin si bun dar pretul e foarte scump in alt domeniu, cel al sanatatii.

    Raspunde
    • Daca era asa toxic cum se spune era de mult retras de pe piata. Adevarata problema pt. unii este ca acest peste e prea ieftin si nu pot altii sa-si vanda marfa mai scumpa! N-am vazut niciun doctor care sa spuna ca a facut anumite teste de laborator si ca acest peste ar fi toxic sau necomestibil. Mie personal nu-mi place gustul, am incercar o data si mi-a fost de ajuns!

      Raspunde
      • Dar ce trebuie sa ți se întâmple ca să înțelegi ? Nu interesează pe nimeni de tine și de sănătatea ta . Ba din contră , un om sănătos nu aduce nici un venit farmaciilor și medicilor . Un om bolnav e o adevărată piață de desfacere pe concernul chimico-farmaceutic .

        Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.