Alte nouă blocuri vor fi reabilitate termic pe bani europeni

Alte nouă blocuri vor fi reabilitate termic pe bani europeni

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a semnat astăzi cea de-a doua finanțare destinată reabilitării termice. Este vorba despre nouă blocuri cu 18 scări şi 309 apartamente care vor fi reabilitate cu fonduri europene.

„Suntem bucuroși că toată această finanțare este una europeană. Din regiunea noastră suntem în acest moment singurul oraș care am reușit această performanță. Vom începe procedura de licitație și sperăm ca în primăvara anului 2015 atât lucrările la blocurile din etapa I cât și cele din etapa II să fie finalizate și oamenii să beneficieze de această finanțare europeană. Având astfel o reducere a gigacaloriei cu 15 la sută”, a declarat Gheorghe Falcă.

Suprafaţa totală vizată de lucrările de reabilitare termică este 29.565 metri pătrați iar valoarea lucrărilor este de 9.171.000 lei, din care 8,2 milioane lei sunt fonduri nerambursabile. „În total avem la reabilitat 31 de blocuri cu 504 apartamente”, a precizat primarul Aradului. Programul de reabilitare termică a blocurilor pe bani europeni a început în 2013.

  1. Economia va fi de 40 % din consumul de energie, iar nu de 15% cum se afirma in articol. Nu are nimic cu pretul gigacaloriei. Reabilitarea termica elimina pierderile de la consumatori.

    Raspunde
  2. blocul A 9 scara C,cand urmeaza sa fie reabilitat?macar de afacerile cu tigari si taxi Pecica….SA VA FIE R U S I N E,treceti pe langa ei si va doare-n 14.RUSINEEE

    Raspunde
  3. da ce frast Falca s-o transformat in vampir?? voi vedeti ca sta in beza cu perdelele trase si becurile aprinse! ceva nu e in regula cu el! Doamne pazeste/ne!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.