Am stat o săptămână în hotelul în care a avut loc cel mai sângeros atentat din Tunisia

Am stat o săptămână în hotelul în care a avut loc cel mai sângeros atentat din Tunisia

În această zi, în urmă cu opt ani, 39 de persoane, majoritatea din Marea Britanie, şi-au pierdut viaţa pe plaja hotelului RIU Marhaba Imperial din Tunisia iar alte câteva zeci au fost rănite. Au căzut secerate de rafalele unei mitraliere pe trăgaciul căreia a apăsat un student în vârstă de 23 de ani.

Atacul terorist venea la scurtă vreme după atentatul de la Muzeul Bardo, din Tunis, şi avea să arunce, inevitabil, anatema pe frumoasa ţară din nordul Africii. Mii de turişti au părăsit, atunci, pe fugă Tunisia şi au trecut ani buni până când au avut curajul să se mai întoarcă.

Prima dată am fost în acest hotel în 2018. Domnea încă o atmosferă sumbră iar gradul de ocupare era mic. Cu toate acestea mi-a plăcut şi plănuiam să-mi duc şi familia aici, cândva. Am făcut-o anul acesta, când am petrecut o săptămână agreabilă, plină de amintiri frumoase la Iberostar Kantaoui Bay (fost Marhaba Imperial, rebranduit Steigenberger după atentat şi, acum, Iberostar).

Am contemplat, desigur, în fiecare zi, placa comemorativă şi m-am gândit cât de cumplit trebuie să fi fost pentru victime şi familiile lor acel sfârşit de iunie însângerat…

Acum, Tunisia e o ţară sigură. Atât cât se poate, bineînţeles. E cea mai occidentalizată ţară din Magreb iar turiştii s-au întors în număr mare, peste tot domneşte o atmosferă calmă, caldă, iar localnicii sunt foarte prietenoşi şi binevoitori. Pentru mine a fost a treia oară când am vizitat Tunisia şi mereu am avut câte ceva nou şi surprinzător de descoperit, de simţit. Pentru fetele mele a fost a doua oară şi … ne-am promis să mai revenim!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.