CJA caută soluții pentru eficientizarea energetică profundă a Spitalului Județean Arad

CJA caută soluții pentru eficientizarea energetică profundă a Spitalului Județean Arad

Consiliul Județean Arad caută o soluție eficientă de economisire a energiei pentru Spitalul Județean și pentru noul Complex Matern-Pediatrie.

„Suntem în Norvegia, împreună cu Universitatea «Aurel Vlaicu», reprezentată de doamna rector Ramona Lile, de consilieri județeni și oameni din administrație, în cadrul unui proiect norvegian câștigat de Consiliul Județean, Primăria Buteni și UAV. În luna august vom primi la Arad un grup de experți pentru o radiografie a consumatorilor din sistemul public. Pe noi ne interesează în primul rând spitalul, unde căutăm o linie de finanțare pentru eficientizarea energetică profundă, care să includă soluții de energie verde și de reducere a consumului. În Norvegia participăm și la ateliere de lucru la companii private care au implementat sisteme similare. Sunt, alături de noi, profesori universitari de la Arad, Cluj și Târgoviște, dar și firme mari de consultanță din România și Norvegia. Partener în proiect este si Universitatea tehnică din Friedrikstad, unde am întâlnit un profesor român expert în domeniul energiilor regenerabile, care se va deplasa în această vară la Arad. Suntem interesați de soluții și pentru Direcția Generală de Asistență Socială Protecția Copilului, care are multe spații dispersate, cu consum energetic mare”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Consiliul Județean Arad a câștigat mai multe proiecte de finanțare europeană pentru eficientizare energetică, la Spital, la Muzeu, la Bibliotecă, dar nevoile sunt foarte mari, iar progresul în acest domeniu este foarte accelerat. De asta ne propunem să rămânem conectați și să beneficiem de toate oportunitățile pe care ni le oferă proiectele europene.

Din delegația Consiliului Județean Arad mai fac parte consilierii județeni Mariana Dihel și Samuel Luca, respectiv directorul executiv Andrei Ando, care face parte din echipa de proiect. Delegația comunei Buteni este condusă de primarul Mircea Braiți.

Foto deschidere: Arhivă, caracter ilustrativ

Sursă foto text: CJA

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.