„Ambulanța pentru Monumente Arad” salvează monumentele aflate în stare de degradare. Cum poți să te implici și tu

„Ambulanța pentru Monumente Arad” salvează monumentele aflate în stare de degradare. Cum poți să te implici și tu

Ambulanța pentru Monumente Arad a apărut din dorința de a se alătura deja ,,vindecătorilor de monumente” din alte zone și de a proteja, conserva, salva monumente care ,,plâng” și strigă după ajutor din județul nostru.

Ei sunt un grup de entuziaști care vă așteaptă și pe voi, să vă uniți forțele și să vă bucurați că puteți vindeca monumentele.

„Prima acțiune din cadrul proiectului Ambulanţa pentru Monumente – Arad se desfășoară la Biserica de lemn cu hramul «Sf. Mare Mucenic Gheorghe» din satul Luncşoara, comuna Hălmăgel, județul Arad. Avem alături colegii din celelalte ambulanțe, plus o mână de voluntari entuziaști. Intervenția  constă în înlocuirea şindrilei degradate. Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului «Ambulanţa pentru Monumente – Arad». Lucrările au ca obiectiv punerea în siguranţă a monumentului şi, totodată, un scop didactic pentru tinerii aflați în diferite stagii de formare profesională. În acelaşi timp, încurajăm participarea şi a altor iubitori ai patrimoniului. Cazarea va fi asigurată de către parohie în sat. Fiecare voluntar este pregătit cu sac de dormit, încălțăminte de lucru, îmbrăcăminte subțire și groasă de sezon, frontală, alte lucruri personale de teren”, spune Mihaela Livia Popa, Vicepreședinte PR Asociația Culturală Vernacular.

Pentru mai multe detalii, sunați la: 0742535066, Mihaela Livia Popa.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.