Florin Tripa: „Rovana Plumb – comisar european. Încă o victorie a premierului Dăncilă”

Florin Tripa: „Rovana Plumb – comisar european. Încă o victorie a premierului Dăncilă”

Florin Tripa, deputat al PSD Arad, susține că România se bucură sub Guvernarea PSD de o imagine mult mai bună, decât încearcă să acrediteze unele forțe politice interne, iar această percepție pozitivă se datorează în mare parte coerenței și profesionalismului actului de guvernare social-democrat.

„În aceeași măsură ar fi injust să nu recunoaștem rolul esențial jucat de premierul României, doamna Viorica Dăncilă, în nominalizarea și apoi confirmarea în funcția de comisar european a doamnei Rovana Plumb. Ceea ce nu vrea să înțeleagă Dan Barna și alți politicieni de această teapă, este că victoria doamnei Plumb este de fapt un pas înainte pentru țară, o consolidare a locului și rolului României în construcția europeană. Nu-i nimic, așa se mai spulberă încă o dezinformare a USR, aceea că niciunul dintre candidații propuși de premierul Dăncilă nu ar fi agreat de președintele desemnat al Comisiei Europene. De drept, doamna von der Leyden a cerut fiecărei țări sa facă câte două propuneri, o femeie și un barbat, pentru a avea posibilitatea de a configura o Comisi eEuropeană în care numărul comisarilor bărbați să fie egal cu cel al comisarilor femei și astfel să se respecte principiul egalității de gen”, declară Tripa.

„Uite astfel, USR se mai face încă odată de râs, după anunțul de ieri, dat fiind că a atacat propunerile pentru comisar european din partea României și a susținut că premierul ar trebui să retragă propunerea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european, pe motiv că aceasta ar avea probleme de integritate, legate de votul prin care Parlamentul a respins cererea de ridicare a imunității în cazul Belina. În schimb Barna dă dovadă de o mare ipocrizie ridicând problema integrității în cazul Rovanei Plumb (care nu a fost și nu este cercetată penal), dar o susține fără rezerve pe Laura Codruța Kovesi, tot pentru o funcție europeană, deși aceasta este pusă sub acuzare de procurori pentru abuz în serviciu și luare de mită. Cum rămâne atunci «fără penali» domnule Barna ? Pentru că pisica moartă se află chiar în curtea USR, fie că vă place sau nu. Curată ipocrizie !”, afirmă deputatul social-democrat, Florin Tripa.

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.