Drumurile județene, la CONTROL

Drumurile județene, la CONTROL

USR Arad relansează proiectul „Drumurile Județene la control”.

Proiectul are la bază intenția de a sesiza probleme drumurilor din Arad și la final, propunerea unor proiecte concrtete de acțiune.

Etapele proiectului „Drumurile Județene la control”

  1. Prima parte cuprinde analiza și prezentarea situației actuale a principalelor drumuri județene ale Aradului. Se va face acest lucru prin vizite și filmări în teren, interviuri. Acest pas a debutat deja, finalizând primul film din serie, dedicat DJ708, pe sectorul Gurahonț, Dieci, Berindia, Sebiș.
  2. Etapa următoare constă în alcătuirea și prezentarea situației de ansamblu a drumurilor din județ, pe baza datelor colectate din teren;
  3. În a treia fază se vor stabili soluții tehnice pentru îmbunătățirea rețelei de drumuri județene, în funcție de evaluarea făcută și de nevoile sociale și de transport ale fiecărei zone;
  4. Etapa finală constă într-un plan de investiții multianual, corelat cu posibilitățile financiare ale județului Arad și alte surse posibile de finanțare, plan care va reprezenta oferta USR pentru locuitorii care circulă pe drumurile județene din Arad.

Echipa tehnică a USR Arad, care este implicată în proiect, se compune din: Samuel Luca (coordonator) – inginer proiectant cu specializarea drumuri și poduri și Daniel Țole – inginer topograf, implicat în lucrări de proiectare de drumuri și de urmărire a execuției.

  1. USR Arad relansează proiectul „Drumurile Județene la control”
    Pai faceti ceva, ca de proiecte ne-am saturat de o gramada de ani ca de mere padurete. Fiecare, inainte de alegeri faceti o gramada de promisiuni si proiecte pompoase doar ca sa va vedeti cocotati la manevra sertarelor cu bani publici. O sa va plimbati cu surle si tamtam doar asa ca sa va vada lumea, o sa cheltuiti bani si ca de obicei, o sa faceti un mare nimic.
    Relansari de proiecte ca sa ce ?. De ani si ani de zile drumurile sunt din ce in ce mai catastrofale, petice peste petice care costa timp, munca si bani multi si nu rezolva nimic, decat praf in ochi. De o caruta de ani drumul extrem de circulat Arad – Siria – Pancota este catastrofal. La fel si drumul Masca – Maderat, drumul Pancota – Maderat – Tarnova si mai departe, o bucata spre Silindia. De drumul Tarnova – Dud – Taut nu are rost sa mai vorbesc, caci e dezastru. Vechea scuza penibila este ca nu sunt bani sa se reabiliteze cum trebuie. Din pacate suntem mintiti continuu, caci se pare ca avem bani multi, chiar „fara numar”, pentru aruncat. Cu banii din vre-o 10 ani de vesnice peticiri sezoniere, in ziua de azi avem in continuare tot drumuri cu gropi care cer noi si noi si noi peticiri vesnice si care rezista, vara vre-o 2-3-4 luni, iar iarna poate nici o saptamana. Asta dupa ce o gramada de utilaje si muncitori folosesc fara sens si o gramada de material si astfel, drumurile care si asa multe sunt aproape impracticabile mai devin si blocate periodic. Dar important este sa lucram vesnic degeaba ca sa se poata sifona si scurge banii, banii nostri. Cu banii de pe vre-o 3-4 ani de peticiri inutile puteau fi facute drumurile cap – coada, impecabil. Dar nu, noi trebuie sa cheltuim fara cap, ca doar prostii platesc taxe si drept multumire au doar conditii ca sa-si rupa masinile. Si toate aceste drumuri sunt concentrate intr-o singura zona din judet, toate sunt legate intre ele. Se pare ca pe nimeni nu intereseaza aceasta zona, foarte circulata, care deserveste foarte multe localitati cu zeci de mii de oameni platitori de taxe si impozite din care se imbuiba clasa politica. Doar se imbuiba, caci nici macar resturi nu raman din taxe ca sa se mai si poata face ceva. Toate astea doar la capitolul reabilitari, caci altfel, ar fi utila si modernizarea drumului Nadas – Conop, cred ca are 22 de kilometri. Foarte multa lume din zona ar ajunge mult mai repede pe valea Muresului, fara sa mai ocoleasca alti multi zeci de kilometri, prin Gurahont sau Paulis. Dar oare chiar trebuie sa ne mai si gandim la binele oamenilor care dau taxe din care abia supravietuieste aceasta tara ?. Important este sa-si dea fiecare votul si apoi, dumnezeu cu mila. Politicienilor sa le fie cald si bine, buzunarele si conturile umflate, iar dupa ei….potopul.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.