Ambulanțe SMURD pentru Pecica, Nădlac și Vinga

Consiliul Județean Arad va achiziționa echipamente pentru situații de urgență, în valoare de 1,16 milioane de euro.

Achiziția se realizează în cadrul proiectului „Rețea transfrontalieră pentru îmbunătățirea capacității de răspuns și a managementului riscurilor în situații de urgență”. Beneficiar este ISU Arad. În ședința de săptămâna trecută a Consiliului Județean s-a votat promovarea proiectului în parteneriat cu ADIVEST, Consiliul Județean Timiș, Euroregiunea DKMT (Szeged, Ungaria), Asociația Pompierilor Voluntari Mórahalom (Ungaria).

Ca urmare a proiectului, localitățile Pecica, Nădlac și Vinga vor fi deservite câte o ambulanță SMURD iar o autospecială în valoare de 350 mii euro va rămâne la ISU Arad.

„Iată răspunsul nostru la declarațiile iresponsabile care ne acuzau, în urmă cu câteva săptămâni, că nu ne preocupăm de dotarea ISU. Am spus atunci, se vede acum, că am muncit pe un proiect important. Aceste proiecte nu se realizează peste noapte, reprezintă munca unei echipe de specialiști. Consiliul Județean contribuie, iată, la dotarea ISU cu aparatură în valoare de 1,16 milioane euro, iar asta este ceea ce contează. Sunt zeci de localități din județul Arad care vor beneficia de această dezvoltare, vor fi salvate bunuri și vieți, se vor reduce timpii de intervenție la dezastre. Asta contează și suntem mândri că putem contribui”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Iată ce va achiziționa Consiliul Județean Arad:

 

Denumirea Autospecialei/Utilajului /Echipamentului

 

Descriere

 

Nr.

Bucăți

 

 

Ambulanță SMURD tip B2

Destinată transportului personalului paramedical la locul intervenției, a echipamentelor și a materialelor medicale necesare tratamentelor, transportul pacienților la unitatea spitalicească.  

 

3

 

Autospecială de stingere cu apă și spumă cu capacitate de 5000 l

Destinată intervențiilor opreative în situații de urgență (incendii, intervenții de descarcerare și prim-ajutor), precum și a transportului personalului de intervenție și a materialelor necesare.  

 

1

 

Autocar transport personal (32 locuri)

Destinată transportului personalului de intervenție la locul producerii unor situații de amploare, transportul personalului din cadrul modului județean de intervenție la seism, transportul personalului medical și paramedical care încadrează autospeciala de intervenție la accidente colective și calamități necesare încadrării punctului medical avansat de tip II, evacuarea, persoanelorîn pericol de a fi afectate/afectate din locul de producere a unor situații de urgență.  

 

 

 

 

1

Electropompe Evacuarea apei provenite din inundații (ape interne), evacuarea apei din subsoluri ale instituțiilor și proprietăților private.  

20

Bobine de alimentare cu energie electrică cu lungimea de 50 m Alimentarea cu energie electrică a electropompelor  

20

Furtun tip C (rolă 20 m) Necesar dotării electropompelor pentru evacuarea apelor            80
Echipament de protecție

(costume impermeabile)

Echiparea personalului de intervenție care participă la acțiuni de înlăturare a efectelor inundațiilor în ape de adâncimi mici și medii  

20

Autocisternă transport apă potabil

 

Transportul apei potabile populației afectate de secetă/în caz de avarie la rețeaua de apă potabilă.  

1

Autospecială de lucru la înălțimi cu nacelă

(până la 20m)

Intervenție la incendiuși evacuarea persoanelor din clădiri afectate de incendiu sau cu structura de rezistență afectată, cu sistem de calare în spații înguste.  

 

1

ATV-UTV Pompieri cu apă și spumă CAFS300 – destinată stingerii incendiilor de litieră, vegetație uscată în zone greu accesibile, teren variat  

 

2

 

  1. Pompierul Atomic 20 aprilie, 2017, 3:32 am

    POT SPUNE FOARTE SINCER SI POATE SARI Plesca si Pabin de fund in sus. Acel autocar nu este atat de necesar cum spun ei. Atata timp cat exista deja o autospeciala transport victime multiple si mai multe auto-carosate in dotarea ISUJ Arad, dar pana la urma Consiliul Judetean, mai arunca cu banii pe fereastra si pe furtunele pentru stingere de tip C, aiurea. De ce oare nu cer domnii din consiliul judetean o fisa de inventar cu numarul de autospeciale pentru stingere din dotarea ISUJ Arad si sa mearga pe neanuntate sa vada cate furtune sunt pe fiecare autospeciala de stingere. Atunci isi v-or da seama cati bani se arunca pe geamul consiliului fara a fi obligatoriu si necesara aceasta dotara. Cat despre ATV-UTV-uri, cineva are interesul de a se plimba cu ele pe munti si dealuri la fel cum se intampla cu WV TUARG sambata si duminica, dar si cu daciile duster fiindca in mod normal cu acele autoturisme trebuie sa umble sefutii in controale si interes de servici nu in birturi la baute cu masina de servici si sofer dupa el.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.