O nouă legătură rutieră între Arad și Timiș

O nouă legătură rutieră între Arad și Timiș

Încă o legătură rutieră cu județul Timiș a câștigat finanțare din fonduri europene: Secusigiu – Variaș.

Drumul este impracticabil, în prezent, în condiții de vreme rea. El va fi asfaltat și va lega comuna arădeană de cea din județul vecin, peste câmp. Se realizează astfel o scurtătură importantă între cele două comunități.

Consiliul Județean Arad a ajuns în ultima etapă, cea de precontractare, cu proiectul de modernizare a DJ 709E km 9+200…16+600 Sânpetru German – Limită județ Timiș. În ultima ședință a CJA au fost aprobate cheltuielile legate de proiect, respectiv co-finanțarea de 2% din valoarea totală de aproximativ 3,5 milioane de euro.

„Obiectivul nostru este reabilitarea și modernizarea a aproximativ 300 de km de drumuri, în următorii trei ani. De la Guvernul României am primit finanțare pentru… 4 km, din rețeaua totală de 1200 km. De aceea, Consiliul Județean Arad profită de fiecare linie de finanțare europeană pentru a aduce bani în județ. Cu acest tronson de 7 km realizăm încă o legătură cu județul Timiș, punem și mai bine în valoare podul din comuna Secusigiu”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean.

Foto: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.