Amendă URIAŞĂ pentru cei care au ÎMPUŢIT Aradul. Ce măsuri a luat Garda de Mediu

Amendă URIAŞĂ pentru cei care au ÎMPUŢIT Aradul. Ce măsuri a luat Garda de Mediu

Garda de Mediu a identificat sursa mirosului pestinențial care a învăluit Aradul și a impus măsuri pentru remedierea situaţiei. Plus o amedă! 

Ca urmare a numeroaselor sesizări ale cetățenilor și ale mass-media referitoare la mirosul pestinențial ce s-a resimțit în Municipiul Arad începând din noaptea de 6 spre 7 martie 2019, Instituția Prefectului – Județul Arad a cerut Comisariatului Județean Arad al Gărzii de Mediu o informare privind măsurile ce au fost luate pentru identificarea și neutralizarea sursei, se arată într-un comunicat de presă al reprezentantului guvernului.

„Comisarii Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatul Județean Arad, în urma verificărilor efectuate, au constatat că o societate agricolă din comuna Fântânele a cumpărat și utilizat pentru fertilizarea solului pe care această societate îl lucrează dejecții animale (găinaț de pasăre). În urma controlului efectuat la respectiva societate comercială în cursul zilei de 7.03.2019, împreună cu inspectori  ai Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, s-a constatat că fertilizarea solului s-a făcut fără a se respecta prevederile impuse de Autorizația de mediu, fără respectarea Ghidului de bune practici în agricultură și fără a se ține cont de condițiile atmosferice. Pentru remedierea situației au fost impuse măsuri cu caracter urgent, iar pentru nerespectarea prevederilor Autorizației de mediu va fi aplicată o sancțiune între 50.000 și 100.000 lei”, se menţionează în comunicatul de presă al Instituţiei Prefectului.

Loading...
  1. Buna ziua,

    Dupa mine amenda este exagerata. Nu au murit animale salbatice, pamantul a fost fertilizat icu substante naturale.
    Mediu ar trebui sa priveasca catre paduri/pasuni/parcuri naturale. Dar acolo participa activ la dezastre ecologice.
    Au gasit si ei un fraier .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.