Amendă URIAȘĂ pentru un arădean care NU A RESPECTAT IZOLAREA la domiciliu. A fost trimis în CARANTINĂ și va trebui să plătească și pentru asta

Amendă URIAȘĂ pentru un arădean care NU A RESPECTAT IZOLAREA la domiciliu. A fost trimis în CARANTINĂ și va trebui să plătească și pentru asta

Pentru că nu a respectat măsura de izolare la domiciliu, un bărbat din Arad s-a ales cu dosar penal și o amendă de 10.000 de lei, informează Instituția Prefectului.

„Miercuri, 29 aprilie, a.c., un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu, a depistat, pe o stradă din municipiul Arad, un bărbat de 37 de ani care nu a respectat măsurile de izolare la domiciliu, impuse de autoritățile competente, în urma întoarcerii acestuia dintr-o țară aflată în zona galbenă de risc. Bărbatul a fost depistat în urma efectuării unor activități procedurale de afișare a unui proces verbal de contravenție. Acestuia i-a fost solicitat să asiste, în calitate de martor, la activitatea respectivă, iar în urma stabilirii identității, jandarmii au constatat că pe numele bărbatului, este emisă o alertă de tip ,«coronavirus asociat» și avea obligația legală să stea în izolare la domiciliu 14 zile”, se arată în comunicat.

„Având în vedere că a fost depistat la o distanță apreciabilă de domiciliul declarat, jandarmii au întocmit pe numele acestuia, acte de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «zădărnicirea combaterii bolilor» conform Codului Penal și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea perioadei de izolare la domiciliul declarat, respectiv la care a optat să efectueze perioada de izolare, conform Ordonanței Militare nr. 5/2020”, se mai precizează în comunicat.

De remarcat, că bărbatul a fost condus la un centru de carantină, unde va sta următoarele 14 zile, cu obligația de a suporta cheltuielile de carantinare.

Pe timpul activităților desfășurate la fața locului, echipajul de jandarmerie a asigurat zona și nu i-a permis bărbatului să intre în contact cu alte persoane. Pentru transportul acestuia la centrul de carantină a fost solicitat în sprijin un echipaj de pompieri.

  1. verificati va rog si pe tiganii ,care umbla prin piete si ofera tigari si alte lucruri. pe strada esti acostat de tigani , care cersesc si produc mizerieLEGEA TREBUIE APLICATA PENTRU TOTI

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.