AMENZI pentru zeci de șoferi arădeni! Poliția Locală, în CONTROL (GALERIE FOTO)

AMENZI pentru zeci de șoferi arădeni! Poliția Locală, în CONTROL (GALERIE FOTO)

Zeci de șoferi arădeni s-au ales cu amenzi uriașe.

În condițiile în care numeroși șoferi utilizează spațiile destinate îmbarcării/debarcării călătorilor din mijloacele de transport în comun ca parcări pentru vehicule, polițiștii locali își intensifică acțiunile de eliberare a stațiilor de autobuz și tramvai, pentru a facilita accesul acestora și pentru a elimina riscurile producerii unor accidente, informează DGPLA.

Acțiunile din ultimele zile s-au desfășurat în mod repetat în Piața Spitalului, Piața UTA, cartierul Micălaca și pe Calea „Aurel Vlaicu”, unde s-a înregistrat cel mai mare număr de sesizări privind astfel de situații.

Polițiștii locali au aplicat 68 de amenzi, în valoare de 16.385 lei, pentru nerespectarea normelor prevăzute în Regulamentul de aplicare al Codului Rutier – Art. 142 lit. g)din  HG 1391/2006.

„În următoarele săptămâni, pe fondul mobilității în creștere a arădenilor, facilitată de îmbunătățirea condițiilor meteo, acțiunile de eliberare a zonelor de îmbarcare/debarcare a călătorilor vor continua cu aceeași frecvență. Conducătorii auto care ignoră regulile de circulație și parchează autoturismele în stațiile mijloacelor de transport în comun riscă amenzi cu valoare cuprinsă între 290 și 435 lei, la care se adaugă  și 2 puncte de penalizare în cazul opririi. În cazul staționării neregulamentare valoarea punctelor de amendă crește (fiind vorba despre  4-5 puncte amendă, cu valoare cuprinsă între 580 și 725 lei, plus 3 puncte de  penalizare), aplicându-se inclusiv măsurile tehnico-administrative de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar”, anunță reprezentanții DGPLA.

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.