Biserica Ortodoxă a DECIS! Ce se întâmplă cu RITUALUL BOTEZULUI

Biserica Ortodoxă a DECIS! Ce se întâmplă cu RITUALUL BOTEZULUI

Cazul copilului de la Suceava care a murit în urma botezului, după ce a fost scufundat în cristelniță, a scandalizat întreaga țară. După această tristă întâmplare, mulți au propus ca ritualul să fie schimbat.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a reunit ieri și a decis că ritualul va rămâne neschimbat. Reprezentanții BOR spun că nu se poate modifica ritualul din țara noastră deoarece au obligația de a rămâne în unitate cu Biserica Ortodoxă Universală.

Cu toate acestea, Sfântul Sinod a făcut câteva precizări privind îngrijorările populației:

1) Înainte de săvârșirea Sfintei Taine a Botezului, preotul are obligația de a se întâlni cu părinții și nașii copilului, care, după consultarea lor cu medicul pediatru, vor prezența preotului starea de sănătate a copilului și dorința că el să fie botezat;

2) În cadrul Facultăților de Teologie din Patriarhia Română se va acordă o atenție sporită practicii liturgice referitoare la săvârșirea actului intreitei „afundări” din timpul slujbei Botezului, practică liturgică obligatorie pentru studenții teologi din anii terminali ai secțiilor de Teologie Pastorală;

3) În fiecare protopopiat din cuprinsul Patriarhiei Române va fi organizată o consfătuire anuală cu preoții, referitoare la săvârșirea corectă a fiecărei Sfinte Taine. Vor fi susținute, de asemenea, cateheze cu credincioșii privind semnificația duhovnicească a Sfintelor Taine.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.