Amifran, la Moscova! Trupa arădeană a participat la Festivalului internațional de teatru francofon MASKI

Amifran, la Moscova! Trupa arădeană a participat la Festivalului internațional de teatru francofon MASKI

Că trupa Amifran e o obișnuită a Festivalului internațional de teatru francofon MASKI, organizat de Club Français „Ça va” din Moscova, nu mai este o noutate.

Legăturile create în 1998 s-au îmbogățit an de an, schimburile culturale de tineret au devenit constante, teatrul și limba franceză au deschis ferestre și au legat prietenii. Însuși Festivalul MASKI este – după cum o recunosc chiar organizatorii lui – o „variantă moscovită a festivalului AMIFRAN”.

Ediția cu numărul 23 – Maski avant-garde – are loc în perioada 30 noiembrie – 5 decembrie și reunește, pe lângă trupe din Moscova, Smolensk, Sankt Petersbourg, Zarecini, Ecaterinburg, Feodosia și trupe din Franța, Italia și Tunisia. Spectacolul liceenilor arădeni, intitulat „Les mystères de l’amour”, are la bază textele lui Christian Caro, Sylvaine Hinglais și René Tholy și, chiar dacă nu își propune să deslușească tainele dragostei, invită la reflecție asupra acestui subiect etern. O programare inspirată a făcut ca tinerii arădeni să joace chiar în seara zilei de 1 Decembrie, în sala de spectacole a Colegiului nr. 20 din Moscova. Din distribuție au făcut parte elevii: Iasmina Bora, Anda Ferche, Robert Batki, Alex Dămăcuș, Mihai Filimon,Tudor Jula, Andrei Maria, Valentin Maria, Raul Rotaru, toți de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, Miruna Gabor de la C.N. „Elena Ghiba-Birta” și Mara Popa de la C.N. „Dimitrie Țichindeal”. Pe lângă vizionarea celor 24 de spectacole, programul mai cuprinde dezbateri pe marginea acestora, ateliere, expoziție foto, concursuri, vizite ghidate.

Din programul „extra” al celor două zile pe care amifranii le-au petrecut la Moscova dincolo de încheierea festivalului nu a lipsit vizitarea câteva obiective de referință precum Muzeele Tretiakov și Pușkin, Teatrul de artă al lui Stanislavski, Kremlinul dar și spectacolul „Ecaterina Izmailova”, de Șostakovici, la Bolshoi, și ƒ„Faust”, de Gounod, la Novaia Opera.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.