Noi atribuţii ale poliţiştilor locali pe drumurile publice. Care sunt acestea

Noi atribuţii ale poliţiştilor locali pe drumurile publice. Care sunt acestea

Senatul a adoptat, tacit, propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, conferind atribuţii Poliţiei Locale şi în acest domeniu.

„Poliţiştilor locali li se recunosc astfel drepturile şi atribuţiile prevăzute în statutul lor conform legii, prin aceste modificări urmărindu-se corelarea prevederilor OUG 195/2002 cu cele ale Legii nr.155/2010 a Poliţiei Locale. Poliţiştii locali vor putea să îndrume, supravegheze şi controleze respectarea normelor de circulaţie pe drumurile publice şi să ia măsuri, dacă se constată încălcări ale legii. Dirijarea traficului, legitimarea şi, dacă e cazul, amendarea şoferilor şi aplicarea contravenţiilor se numără printre noile atribuţii ale poliţiei locale. Practic, aceste modificări şi completări vin să clarifice reglementările existente, care generau aplicări interpretabile ale legii, cu decizii anulate ulterior în instanţă”, a declarat deputatul Glad Varga.

Proiectul de lege va intra pentru dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz. „În calitate de iniţiator, voi susţine aprobarea sa pe parcursul procedurii parlamentare”, a mai adăgat deputatul arădean.

Loading...
 1. Acuma le mai trebuie si la martafoii locali spaga …or sa se manance cu rutiera pt bani,locuri de pinda,etc…ce fsin…tiganii de la locala vs baietii sau fete de militieni,care tre sa continye traditia familiei de a jefui mortii din accidente ori a maslui asigurari,,sau alti pilosi ajunsi pe bani in politie…oare cine va castiga

  Raspunde
 2. oare cati dintre ei ar mai promova testul de legislatie? sa nu mai vorbim despre cel pe care il dau instructorii auto. de aici trebuie inceput, cum poti sa aplici o lege daca tu nu o cunosti?

  Raspunde
 3. Prevad, in viitorul apropiat, trecerea structurilor de ordine publica si rutiera, de la Politia Nationala, la cea locala. Si nu cred ca ar fi un lucru rau!

  Raspunde
 4. Sper ca Legea sa nu fie votata – Chiar suntem prosti !?? Avem Politie Nationala, bine structurata, pregatita la Rutiera !! Localii au destula treaba, pe care nu o fac !!

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.