AMIFRAN promovează francofonia în cadrul comunităţii istorice româneşti din Ungaria

AMIFRAN promovează francofonia în cadrul comunităţii istorice româneşti din Ungaria

În încheierea seriei de manifestări culturale dedicate în luna martie Zilei Internaționale a Francofoniei, membrii asociației AMIFRAN se vor afla miercuri, 29 martie, în mijlocul comunității românești din Gyula (Jula), Ungaria, informează Florin Didilescu, președintele asociației.

Fidelă misiunii pe care și-a asumat-o cu mai bine de 25 de ani în urmă, asociația – prin trupa de teatru licean francofon – va propune un  moment artistic în limbile franceză și română inspirat de  versurile poetului francez  Jacques Prévert. Momentul poetic va fi însoțit de o prezentare a activității asociației AMIFRAN, menită să încurajeze inițierea unor activități francofone cu elevii din Jula ca premisă a dezvoltării schimburilor culturale de tineret. Din delegația arădeană vor face parte elevii Robert Batki, Iasmina Bora, Maria Lușca, Mihai Filimon, Andrei Maria de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, Miruna Gabor de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, Cristina Pavel de la Liceul German „Adam Müller Guttenbrunn” și Mara Popa de la Colegiul Național „Dimitrie Țichindeal”.

Asociația AMIFRAN răspunde astfel invitației primite de la Florin Trandafir Vasiloni, Consulul General al României la Gyula.

Manifestarea are ca scop promovarea francofoniei în cadrul comunităţii istorice româneşti din Ungaria.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.