Amintiri dintr-o vară nu prea îndepărtată – Infotrip Presstige Antalya 2017

Amintiri dintr-o vară nu prea îndepărtată – Infotrip Presstige Antalya 2017

Fix pe vremea asta, în urmă cu trei ani, eram pentru prima dată în Antalya, la invitația Prestige Tours International. Ceea ce părea un infotrip banal s-a transformat într-o săptămână de poveste, de care ne aducem aminte cu drag toți cei care am trăit-o.

Liantul a tot ceea ce avea să urmeze a fost Brigitta Saszet, de la Discover Turism, care a croit o echipă de infotripiști formată din jurnaliști, bloggeri și reprezentanți ai agențiilor de turism. Așa cum se va dovedi ulterior, Brigitta a avut mână bună.

Am zburat de la Arad, cu Atlas Global, în prima cursă operată de pe aeroportul nostru spre Antalya. Am ajuns repede, după vreo două ore de zbor, am fost așteptați cu flori și șampanie și cazați la un hotel nou-nouț.

A urmat o săptămână de vizite pe la hoteluri, de la „Rixos” la „Nirvana” și până la „Adam și Eva”. Ne-au plăcut mult, între altele, „Nirvana”, „Delphin” și „Jacaranda”, unde am fost și cazați, de altfel. Am făcut rafting în Koprulu Kanyon, am urcat pe vârful munților Taurus și am petrecut o zi în (deja) legendarul „Land of Legends”. Între altele.

Am cunoscut oameni minunați, în frunte cu ghizii noștri de acolo, Silvia Grusca și Semir Emre, și Emanuela Dumitru (reprezentanta Prestige Tours pentru vestul țării) care ne-au fost alături zi și noapte (pentru că noi, noaptea, nu aveam somn!).

Tot acolo i-am cunoscut pe Aytac Acikgoz și pe Hasan Alici, șefii de la Calypso (grupul turc ce a preluat Prestige Tours), care au avut grijă să fim tratați ca niște regi oriunde ne-am fi dus. Cu ultimul țin încă legătura. Acum, e manager la un lanț hotelier unde intenționam să merg anul acesta, dacă nu era pandemia de coronavirus. Ca să vedeți ce fel de om este, spun doar că la a doua mea vizită în Antalya, în toamna aceluiași an (de această dată pe cont propriu, cu familia), a venit să mă viziteze la hotel, să bem o cafea și să ne revedem. Și, desigur, să se asigure că nu ne lipsește nimic. La fel a făcut și Semir Emre, în 2018, când ne-a așteptat la aeroport și ne-a pregătit o surpriză la „Susesi”.

Una peste alta, infotripul de care pomeneam a fost un bun prilej de a-mi schimba ideile preconcepute despre Riviera Turcească (consideram Antalya plictisitoare – și nu e!) și de a lega noi prietenii, care dăinuie și acum, cum e cea cu Silvia Grusca, Emanuela Dumitru sau Semir Emre, trei persoane cu care aveam să mă revăd, de fiecare dată cu mare plăcere, în însorita destinație mediteraneană (dar nu numai).

Deci, pe curând!

P.S. Briggi, sună adunarea! :)))
P.S. 2 Mai știe cineva ceva de Sissembin Bek?

Foto: Andrei Alexe

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.