Medic infectat cu CORONAVIRUS, cercetat PENAL pentru că și-a pus în pericol colegii

Medic infectat cu CORONAVIRUS, cercetat PENAL pentru că și-a pus în pericol colegii

Un medic de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad este cercetat penal pentru că și-ar fi pus colegii în pericol deși știa că este infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, Biroul  de  Informare  şi  Relaţii Publice  din  cadrul Parchetului  de  pe  lângă  Tribunalul  Arad, informează că „în data de 05.06.2020 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin. 2 din Codul penal”.

„În cuprinsul actului de sesizare întocmit întocmit în cauză s-a reţinut că la data de 25.03.2020 un medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Arad, deşi a cunoscut că este diagnosticat pozitiv cu virusul COVID 19, s-a prezentat la locul de muncă, unde a interacţionat cu colegii şi cu pacienţii, făcând posibilă transmiterea în acest mod a virusului şi altor persoane”, se arată în comunicatul Parchetului.

În  cauză s-a dispus efectuarea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 alin.2 din Codul penal, precum şi continuarea urmăririi penale faţă de suspect. Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale, se mai arată în comunicat.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.