Nemaidorită în fruntea Centrului Cultural Judeţean de aripa PDL aflată pe cai mari în noul PNL Arad, dar şi linşată mediatic de cozile de topor din presa locală, Ana Maria Dragoş a ales o retragere elegantă din fruntea instituţiei pe care a condus-o vreme de aproape două mandate. Într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul Centrului Cultural Judeţean, Ana Maria Dragoş s-a despărţit de funcţia pe care a exercitat-o cu rezultate remarcabile în toată această perioadă. Iată ce a declarat Ana Maria Dragoş cu prilejul retragerii:
„După cum știți, în anul 2007, am câștigat concursul de manager pentru o perioadă de 5 ani. Am fost reconfirmată în anul 2012, în urma unei evaluări, la care am obținut nota 9,94, pentru alți 5 ani.
În momentul preluării instituției, CCJA funcționa într-un birou de 150 mp, iar azi CCJA administrează:
O scoală populară de arte, Taberele de tineret de la Căsoaia și Moneasa, Centrul de informare și promovare de la Căsoaia cu sală de conferințe, sală multifuncțională, bucătărie, sală de mese, 8 camere, amfiteatru și muzeu etnografic, cât și Teatrele de vară de la Moneasa și Ethos de pe strada Gheorghe Barițiu din Arad.
Dintre proiectele inițiate personal pe perioada mandatului, doresc să menționez doar câteva:
Festivalul internaţional de artă sacră și spiritualitate”FILOCALIA”, Stagiunea Teatrului de Vară ETHOS, Școala de vară cu modulele de instruire: atelier de creaţie populară – ţesut, artizanat ecologic, olărit, pictură, teatru, dans modern, dans popular, fotografie, design tehnic, Grădinița Culturală, Salonul Internaţional de Fotografie FOTO AR – TUR, Festivalul – concurs „AUTENTIC FEST ” (”La Izvoare”), Căsoaia Music Fest, Sărbătoarea Vinului în Podgoria Miniș Măderat, Festivalul Ioan Slavici, Festivalul Vânătorilor, Caravana Tradițiilor de Iarnă, Tabără de Cercetare Etnografică, Tabăra internațională de fotografie ART-IMAGE, Tabăra de fanfară, Tabăra de pictură de la Bata, Monitorul Cultural .
Peste 600.000 de euro, bani atrași pentru proiecte, din fonduri europene.
De-a lungul anilor au susținut conferințe următoarele personalități de anvergură națională: Emil Hurezeanu, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu Nicolae Manolescu, Adam Puslojić, Alex Ștefănescu, Dan Puric, Edward Luttwak, Radu Carp, Părintele Agapie Corbu, părintele Constantin Necula și mulți alții.
Dintre artiștii care au susținut spectacole și concerte în cadrul evenimentelor organizate de Centrul Cultural îi amintesc pe: Maia Morgenstern, Dan Puric, Felicia Filip, Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Adriana Trandafir, Ovidiu Lipan Țăndărică, Gheorghe Zamfir, Oana Pellea, Dorel Vișan, Grigore Leșe, Orchestra Lăutarii condusă de Botgros .
De la an la an a crescut numărul spectatorilor la evenimentele noastre ajungând, în anul 2015, să realizăm recordul de 1500 de spectatori la un spectacol de teatru, în cadrul stagiunii Teatrului de Vară depășindu-se cu mult numărul de 12.000 de spectatori!
La Școala de vară am avut, doar anul acesta, 1500 de cursanți, numărul total al tinerilor care au beneficiat de cursuri gratuite in cadrul acestui proiect depășind cifra de 6.000 de cursanți!
Doresc să mai menționez premiul de excelență din partea Regiunii DKMT pentru proiectul Green House, premiile pentru Cea mai Bună Revistă de Cultură, acordate de APLER, dar și faptul că am fost nominalizată de către cetățenii Aradului, ani la rând, Cel mai bun / popular manager al unei instituții publice. Sunt mândră că, începând cu anul 2011, Centrul Cultural Județean Arad face parte din rețeaua culturală internațională Cre-Art!
Nu am mers pe un drum bătătorit și nici nu am primit din surse dubioase sprijin sau bani. Astfel, drumul pe care îl las astăzi are și amprenta caracterului meu, precum și bucuria miilor de oameni care au beneficiat de munca mea și a echipei mele . Echipă care a învățat să lupte și să îndeplinească vise.
Ca să fiu un bun manager am considerat că trebuie să-mi tratez munca și colegii ca pe propria familie. Am inițiat și muncit la proiecte, am investit suflet, energie și efort. Chiar dacă nu a fost întotdeauna cerul senin în viața mea personală, am căutat să fiu un profesionist, apt și competent în domeniul profesional.
În anii mei de management am avut nenumărate controale de la diverse instituții, iar rezultatele au fost sub forma recomandărilor. Inclusiv la ultimul audit. Recomandări pe care le-am luat ca feedback pozitiv, deoarece ele atrag atenția la numărul insuficient de personal (posturile nu au fost ocupate deși s-au organizat concursuri pentru ocuparea lor) și salariile mici.
Astfel, îmi închei mandatul cu fruntea sus și îmi felicit echipa cu care am colaborat. Las o instituție cu onoarea intactă și fără niciun prejudiciu, mândră de ce am realizat în compania unei echipe minunate! Viitorului manager îi las un drum deschis și proiecte minunate pe care îi doresc să aibă puterea să le continue, precum și succese profesionale, spunându-i că nu este un drum ușor, dar dacă ai bună credință și o echipă, se pot realiza lucruri minunate pentru cetățenii Aradului.
Reamintesc că depunerea mandatului meu am făcut-o de comun acord cu conducerea Consiliului Județean Arad, cu eleganță și profesionalism. Mi-am dus la îndeplinire toate obiectivele propuse și pornesc pe un alt drum.
Doresc să mulțumesc tuturor președinților, vicepreședinților Consiliului Județean Arad sub al căror mandat mi-am exercitat funcția, colegilor din Consiliul Județean Arad care m-au ajutat și susținut în activitatea mea, consilierilor județeni și locali, primarilor, managerilor instituțiilor, oamenilor de cultură cu care am avut o colaborare de calitate de-a lungul anilor și arădenilor către care a fost îndreptată toată munca mea și a echipei mele, dorindu-le tuturor în continuare: Drum cu lumină, binecuvântare și sănătate!”
Ana Maria Dragoş: „Las o instituție cu onoarea intactă și fără nici un prejudiciu”
Articole mai noiFemeile din ALDE Arad, implicate în acţiuni caritabile
Articole mai vechiCe NU este bine să faci de Anul Nou
BRAVOOOOO!!! doamna DRAGOS.Sa afle toata lumea cu creier din ARAD,ca nu ai fost schimbata pentru ca esti slaba la nivel profesional ci pentru ca Falca nu suporta oamenii destepti in jurul lui, numai dobitoci care-l aproba in totate vedeniile pe care le are.Exemple:CHIRILOV/IORGOVAN(care folosesc acelas barbat),PISTRA,NOGHIU,MOSNEAG,TIPEI,FAUR,RUS,etc.
Mulțumim doamnei Ana-Maria Dragoș pentru minunatele spectacole organizate pentru noi arădenii la teatrul Ethos.Regret plecarea dînsei din fruntea instituției CCJA.vDânsa, fără îndoială este victima jocurilor politice murdare făcute de politicieni de josnică clasă,politicieni de doi bani la nivel local. Urez succes în continuare doamnei A.M. Dragoș în cariera profesională.Noi, oamenii de rând așteptăm de la noul numit în fruntea CCJA,să dovedească că este mai bun profesionist decât doamna Dragoș.
care profesionist? un om numit politic
cum e aia „bun profresionist”? sau mai bine zis ce are o plasatoare de teatru promovata brusc director la CCJ -acest colhoz cultural- cu miscarea culturala aradeana?Poate e neam cu Crinuta de la Bistrita…
D-na Ana Maria Dragos a fost un manager foarte bun si a stiut sa colaboreze cu oameni de valoare pentru a realiza proiecte foarte apreciate. Daca Ethos-ul a avut un impact local, Filocalia, in parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului, a avut un impact national.
Sa vede Orlando ca ai mancat si tu de la masa demisonarei. Adevarul e , ca , „profesionista” asta a promovat toti mediocrii obedienti . Din cauza unora ca EA Aradul e mort dpdv cultural. Dar…..o sa fie si mai rau. Vine Sinaci , alta somitate in materie.
Si ca sa dam cartile pe fata mai Orlando….Scrie un articol despre faptul cum a pus profesionista profesor de folclor coregrafic un electricean (Peri Vasile) , cum a promovat tot respectiva profesionista „coregrafi” gen Ilie Macovei si altii , care au pseudo atestate cumparate de la Marin Barbu alias nea Gimmy….Lasa gargara asta ieftina….termina cu manipularea . pulimii.Aradul a ajuns de rasul curcilor cu proedionistii astia. E cel mai bogat judet dpdv al diversitatii folclorice , dar cel mai prost gospodarit. Scrie mai bine de cees ce stapanesi. Cultura nu e apanajul tau,,,,