Ana Maria Dragoş SE RETRAGE de la şefia Centrului Cultural Judeţean, dar aşteaptă REZULTATELE AUDITULUI. De ce?

Ana Maria Dragoş SE RETRAGE de la şefia Centrului Cultural Judeţean, dar aşteaptă REZULTATELE AUDITULUI. De ce?

Ana Maria Dragoş a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că a convenit cu preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, să renunţe la funcţia de director al Centrului Cultural Judeţean Arad (CCJA).

Ea va mai rămâne în funcţie doar până la finele acestui an, pentru a asigura buna derulare a evenimentelor CCJA programate pe 2015 şi pentru a aştepta rezultatele auditului comandat de conducerea Consiliului Judeţean Arad pe ultimii patru ani.

Interesant este faptul că preşedintele interimar Adrian Ţolea, cel care a comandat auditul, a răspuns direct – vreme de trei ani, din cei patru auditaţi – de cultura judeţului.

Referitor la auditul aflat în plină desfăşurare, Ana Maria Dragoş a declarat: „Consider normal auditul, chiar dacă nu sunt de acord cu motivaţia. Cred cu tărie că documentele care au stat la baza achiziţiilor CCJA sunt întocmite cu profesionalism de către echipa noastră şi că fiecare achiziţie a fost făcută în temeiul legilor şi cu respectarea prevederilor legale aflate în vigoare”. Declaraţia vine ca urmare a faptului că Adrian Ţolea a motivat, într-o declaraţie de presă, că auditul este necesar deoarece „la primirea documentelor (n.r. – de la Centrul Cultural Judeţean) s-a constatat că, cel puţin la prima vedere documentele sunt întocmite superficial, iar o parte din documentele care ar fi trebuit să stea la baza unor achiziţii lipsesc, motiv pentru care am decis să solicit un audit ad-hoc pe tema achiziţiilor publice ale Centrului Cultural Judeţean”.

„Aştept cu interes rezultatul auditului deoarece, aşa cum ştiţi, auditarea are şi rolul de a consilia instituţia auditată pentru viitoarele achziţii. Chiar dacă, în percepţia colectivă, auditorul e un «bau-bau» de care toată lumea fuge, de-a lungul timpului am învăţat din fiecare audit la care a fost supusă instituţia pe care o conduc”, a precizat Ana Maria Dragoş.

De remarcat, că în cei aproape nouă ani de mandat de manager ai acesteia, instituţia a trecut prin nenumărate controale de la diverse instituţii ale statului: ANRMAP, ANAF, Curtea de Conturi, Consiliul Judeţean, Centrul Cultural Judeţean ieşind „cu capul sus” în urma acestora.

„Colaborez cu domnul preşedinte Ţolea de şapte ani, de când în atribuţiile domniei sale a intrat şi cultura judeţului Arad. Din cei patru ani auditaţi, trei ani CCJA s-a aflat în directa subordine a domnului preşedinte Ţolea. Menţionez că, în tot acest timp, domnia sa a fost a fost unul dintre cei mai importanţi susţinători ai activităţii CCJA iar colaborarea a fost una bună. Chiar dacă de-a lungul timpului am avut viziuni diferite pe strategia culturală şi, uneori, pe agenda culturală a judeţului, am considerat întotdeauna critica domniei sale constructivă. E normal să existe diferenţe de opinie şi toată lumea beneficiază atunci când temele importante ale unui judeţ se dezbat cu seriozitate şi profesionalism”, a mai declarat Ana Maria Dragoş.

Directorul Centrului Cultural Judeţean a mai adăugat că la sfârşitul anului va organiza o conferinţă de presă „în care voi anunţa bilanţul mandatului meu. Tot atunci vom avea şi rezultatul auditului. Cred că, în felul acesta, pot să închei frumos o etapă grea dar de succes a carierei mele iar mandatul meu să nu fie redus la nişte dezinformări cu un pronunţat caracter defăimător”.

La rândul său, Adrian Ţolea, preşedinte interimar Consiliul Judeţean Arad, a declarat: „În cadrul conferinţei de presă de astăzi, împreună cu doamna manager Ana Maria Dragoş, am anunţat faptul că de comun acord am semnat un act adiţional care înseamnă de fapt încetarea contractului de management pe care l-a avut doamna director, management care se va încheia în data de 31 decembrie 2015. Am făcut acest lucru de comun acord, nu este vorba despre o demisie, nici despre o demitere, ci pur şi simplu despre un act normal, semnat de ambele părţi. Am luat în considerare motivele pe care le-a avut dumneaei şi pe care le-a prezentat astăzi în cadrul conferinţei de presă dar şi faptul că activitatea aferentă acestui an din cadrul Centrului Cultural Judeţean trebuie să se încheie în condiţii foarte bune. Doamna director trebuie să finalizeze toate proiectele anului 2015, proiecte din cadrul calendarului pe care îl avem în acest an şi cele cu finanţare europeană, printre care inaugurarea proiectului „Casa Verde” de la Căsoaia, la sfârşitul lunii noiembrie. În perioada rămasă până la sfârşitul anului vom putea organiza un concurs, astfel încât, de la 1 ianuarie 2016 să avem un nou manager. În acest fel nu vor exista sincope în funcţionarea Centrului Cultural Judeţean Arad”.

  1. Sa speram ca o ia pe fanfuzista asta dna la purecat sa vada pe ce bani a fost in destinatii exotice. A furat si e cazul sa dea inapoi si sa faca parnaie!
    Macar va fi cu Iotcu colega de celula!

    Raspunde
  2. Alex esti un bou platit de Falca & Co

    Raspunde
  3. Va ca o fi o coincidenta ca a mai aparut un Alex care comenteza. De azi am sa scriu ca in titlu. Va rog sa nu ma copiati, eu am scris numele meu adevarat si sunt etern obiectiv. Comentarii ca cel al acestui Alex care a scris acum sunt subiective si evident motivate de cineva. Un singur lucru spun, daca doamna Dragos este corupta, daca Iotcu este corupt, atunci crede-ma, Falca este si mai corupt decat ei. Tolea este doar o marioneta, o mana cu care se scot carbunii din foc. Va spun clar ca el nu mai prinde nicio functie din 2016, toti sunt convinsi de cat de slab este, toti din PNL ma refer. Orlando, iti mai ofer o chestie tare, din ce stiu eu, toti consilierii locali si judeteni ai PNL, nu vor mai fi pe liste, pe locuri eligibile:)) Marele Falca a decretat ca este nevoie de slugi noi, care sa nu cunoasca deloc administratie:) Verifica informatia, o sa te amuzi:)))

    Raspunde
  4. Aceasta doamna a fost fortata sa plece de gasca lui Falca avida sa puna mana si pe banii centrului cultural. mare pacat!

    Raspunde
  5. Nu stiu daca doamna a furat sau nu.Altii trebuie sa spuna asta, dar e clar ca acum e schimbata de acest interimar tolea care va pune pe cine vrea falcă.

    Raspunde
  6. Mai dar destept este Tolea asta! Auzi, cica nu este nici demisie, nici demitere, ci un act normal. Cum adica normal? Vrea să zica dupa ce, la figurat desigur, a luat-o cu japca sa isi dea demisia, acuma e baiat gigel ca nu a supus-o si la perversiuni. Figurat vorbind, desigur, nu vreau deloc sa o jignesc pe doamna, ca nu merita, cu vagabondul am probleme. Macar zi ba, am avut ordin de la partid sa o presez pana isi da demisia, ca vine anul electoral si avem nevoie de culturnici si de bani. Acuma pot sa aplaud din urechi ca am reusit

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.