Mai multe articole din rubrica "" ↑

Analiză: PSD – partidul stagnării, PNL – partidul dezvoltării

Analiză: PSD – partidul stagnării, PNL – partidul dezvoltării

O comparaţie echilibrată, realizată pe baza datelor statistice, arată diferenţele esențiale în maniera de guvernare între principalele partide din România, PNL şi PSD. Românii vor vota în 6 decembrie şi trebuie să aleagă între două viziuni total opuse, cu privire la guvernare. Analiza arată că PNL propune o guvernare eficientă, bazată pe investiţii şi dezvoltare, în timp ce PSD promovează o guvernare falimentară, pe care încearcă să o mascheze prin pomeni electorale. 

Guvernările PSD au însemnat șapte ani ratați, tocmai într-o perioadă fastă pentru economia globală. PSD a ratat marile proiecte pe care le promisese până în 2020 (opt spitalele regionale, autostrada Sibiu-Pitești etc.), a ratat fondurile europene, i-a taxat pe români fără a construi ceva. PSD doar a cheltuit, a lăsat infrastructura să decadă, cu consecințele tragice pe care le vedem astăzi și care se pot repeta dacă nu facem o schimbare radicală.

Guvernul PNL a început în schimb, această transformare radicală, în mai puțin de un an: a schimbat paradigma dezvoltării economice, de la consum nesăbuit și risipă, către investiții. În acest an de guvernare a pregătit investiţiile pentru anii următori. Începând cu 2021, România are 80 miliarde euro la dispoziție și șansa istorică de a se conecta la trendul european al dezvoltării post-pandemie. UE investește masiv pentru redresarea economică, odată ce criza sanitară va fi stăpânită.

România nu-și mai poate permite să irosească alți patru ani alături de PSD – partidul stagnării, partidul trecutului care a arătat deja că nu știe și nu vrea să folosească fondurile europene. Dacă în 2021 am reveni la modelul învechit al PSD și am rata trendul european al dezvoltării, se vor mări decalajele față de celelalte state UE (care se vor dezvolta cu Planul UE de redresare) și nu vor mai putea fi recuperate.

Din contră, soluția liberală a dezvoltării, folosind masiv pentru investiții fondurile europene, va reuși acel salt de care avem nevoie pentru a ajunge la nivelul economiilor dezvoltate din UE. Dezvoltăm România înseamnă cu adevărat mai bine pentru toți.

Cu majoritate în Parlament, care va susține eforturile Președintelui Klaus Iohannis și ale Guvernului, schimbarea benefică de curs politic şi economic generată de PNL va fi accelerată de măsurile din Programul de guvernare 2021-2024, cu efecte pozitive în viețile oamenilor, în viața fiecărei comunităţi: 80 miliarde euro fonduri europene folosite pentru investiții și dezvoltare; cea mai puternică creștere economică din UE, peste 6% în 2024; creșterea salariului mediu net cu aproape 50%, 1.000 euro/lună în 2024; 560.000 de noi locuri de muncă mai bine plătite până în 2024; majorarea valorii punctului de pensie cu 46% până în 2024 față de 2019 (de la 1.265 lei în 2019, la 1.840 lei); pensia medie anuală va crește cu 536 lei până în 2024 față de 2020; 970 km de autostrăzi și drumuri expres până în 2024; până la 6% din PIB pentru sănătate; 3 spitale regionale la Iași, Craiova și Cluj-Napoca și alte 10 unități sanitare noi și extinderi prin programele europene de finanțare; 2.500 de creșe, grădinițe și școli – construcții noi și reabilitări.

Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.