Anastasia Solomie duce numele Aradului pe podiumul Festivalului Mamaia Copiilor

Anastasia Solomie duce numele Aradului pe podiumul Festivalului Mamaia Copiilor

Anastasia Maria Solomie este o tânăra artista din Arad care a obținut weekend-ul trecut Premiul III la secțiunea Interpretare și Premiul Special cu prima sa compoziție „Zile și nopți „, orchestrație Dionisie Szabo, la secțiunea „Elevi compozitori” la Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia Copiilor” 2021.

În vârstă de 13 ani, Anastasia este elevă  la Colegiul de Artă „Sabin Drăgoi” Arad și este solistă de muzică ușoară și flautistă în formația „Next Page” din cadrul Palatului Copiilor Arad. Aceasta mai studiază și pian, ECD și Jurnalism, la Palatul Copiilor Arad.

Juriul concrsului a fost format din: Adrian Romcescu – președinte juriu, cantautoarea Dora Gaitanovici, compozitorul Viorel Gavrila, Bogdan Dragomir de la Radio România și  directorul festivalului, Liviu Manolache (actor și regizor). 

Aproximativ 180 de copii au participat la a XX-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare “Mamaia Copiilor”- 2021, organizat de Asociatia Culturala ”MAMAIA COPIILOR” , Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Romania, Societatea Română de Radio, Radio Romania Regional, Casa de Cultura a Sindicatelor- Constanta, Teatrul de Copii si Tineret ‘’Calutul de Mare’’ cu sprijinul Consiliului Judetean Constanța.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.