Anca Stoenescu (PSD): Liberalii au privat de burse SUTE de elevi ai școlilor arădene

Anca Stoenescu (PSD): Liberalii au privat de burse SUTE de elevi ai școlilor arădene

Consilierul local municipal PSD Arad, profesor Anca Stoenescu, susține faptul că nu împărtăşeşte pornirea regretabilă a PNL de a înjumătăţi practic bursele şcolare ale elevilor, prin alocarea unei sume din bugetul local, mult inferioară anilor trecuţi ca valoare.

Din iniţiativa primarului Falcă a fost atribuită în anul școlar 2017-2018, suma de 2,84 milioane de lei, aproape cu jumătate mai puțin decât cei 4,62 milioane de lei alocați în anul anterior.

„Sunt sigură că putea fi găsită o soluţie onorabilă de menţinere la aceleaşi cote a plafonului bursier. În fond, aceeaşi administraţie liberală a găsit de cuviinţă să aloce mai bine de 7 milioane de lei pentru tot felul de manifestări proletcultiste, care au de fapt doar un scop vădit propagandistic. Iar asta în detrimentul educaţiei, a susţinerii copiilor cu rezultate deosebite la învăţătură. Nu mi se pare normal, nici în calitate de pedagog şi nici ca şi consilier social democrat, parte a unei echipe care militează în permanenţă pentru susţinerea excelenţei în toate domeniile. Gheorghe Falcă nu se zgârceşte când vine vorba despre a băga bani serioşi din buget în buzunarul unei firme portocalii care şi-a îndeplinit în mod deficitar clauzele contractuale pe linie de deszăpezire, în schimb când aude cuvintele, educaţie, învăţământ, cultură devine opac. Drept exemplu, prin gestul lor regretabil liberalii au privat de burse, 346 de elevi ai Colegiul Naţional Moise Nicoară, 377 de elevi ai Liceului Pedagogic şi 220 de elevi ai Colegiului Naţional Elena Ghiba Birta. Sigur că înjumătăţirea bugetului destinat sectorului şcolar bursier afectează mult mai mulţi copii merituoşi din Arad. PSD Arad consideră că educaţia trebuie să constituie un vector de bază al societăţii iar sprijinirea ei un obiectiv vital al comunităţii locale”apreciază consilierul local municipal PSD, profesor Anca Stoenescu.

 

  1. No ca asa se vede ca copy paste functioneaza ati luat de la USR stirea . Barem acolo sunt baieti destepti cu carte .

    Raspunde
  2. „Tantii Pitii”nu-i frumos sa dezinformezi, ce exemplu dai la copii.

    Raspunde
  3. Ia uitați-vă ce gantă are această piţipoancă(în spatele ei).Din salariul de bugetar îţi permiți să-ţi cumperi geantă de 1000 de euro ?Nu ţie rușine măi vagaboando ! Lasă că vine vremea când vei da cu subsemnatul pt.toate măgăriile pe care le faci la ISJ.

    Raspunde
  4. caprar o tine in brate.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.