Angajații mai multor instituții din SISTEMUL PUBLIC din municipiu și județ nu și-au primit nici acum VOUCHERELE DE VACANȚĂ

Angajații mai multor instituții din SISTEMUL PUBLIC din municipiu și județ nu și-au primit nici acum VOUCHERELE DE VACANȚĂ

Potrivit PSD Arad, prin Programul de guvernare 2017—2020, Guvernul României s-a angajat că toţi salariaţii din sistemul public vor beneficia de indemnizaţie de vacanţă sau primă de vacanţă.

Mai mult, în vara anului 2017, Guvernul României a emis o ordonanță de urgență în acest sens, astfel că milioane de angajați din sistemul public au beneficiat de această indemnizație de vacanță. În județul Arad însă, ne confruntăm cu o situație specială, mai multe instituții și primării conduse de reprezentanți PNL refuzând să acorde angajaților vouchere de vacanță, spune deputatul social-democrat, Florin Tripa.

„Prin O.U.G. nr. 46/2017 pentru modificarea completarea O.U.G. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, Guvernul României a stabilit că angajații din sectorul public vor beneficia de o indemnizație de vacanță, iar rezultatul acestei măsuri extrem de apreciate s-a văzut și în această vară, când stațiunile românești au fost pline de turiști, mulți dintre ei beneficiari ai acestui program. Din păcate, la nivelul județului Arad avem parte de un boicot organizat de PNL, care prin reprezentanții săi aflați la conducerea diverselor instituții de stat sau a primăriilor refuză să pună în aplicare programul respectiv. Am primit nenumărate sesizări din partea unor angajați ai primăriilor conduse de PNL, ai unor instituții de stat din Arad, de exemplu Spitalul Județean Arad, conduse de reprezentanți PNL, prin care mi s-a semnalat faptul că angajații respectivi nu beneficiază de prevederile ordonanței 46/2007, prin care se acordă indemnizațiile de vacanță”, susține Tripa.

„Drept urmare, am transmis adrese primăriilor, solicitându-le politicos să respecte legislația în vigoare și drepturile funcționarilor publici. Unii primari au răspuns pozitiv, alții din păcate au ales o atitudine lipsită de bun simț, caracteristică foștilor pedeliști ai lui Gheorghe Falcă. Fac un apel la reprezentanții PNL Arad să înceteze această bătaie de joc la adresa angajaților din primării și instituții, să respecte prevederile legale și să acorde până la 30 noiembrie indemnizațiile de vacanță. Știm că liberalii sunt urmașii defunctului PDL și sunt obișnuiți cu tăierea pensiilor și salariilor, dar măcar în ceasul al 12-lea ar trebui să înțeleagă faptul că angajații din sistemul public merită să fie tratați cu respect, iar acordarea acestor prime de vacanță reprezintă o obligație legală, nu un moft al șefilor de instituții, care dacă au chef îl acordă, iar dacă nu îl taie, așa cum făceau pe vremuri pedeliștii, declară Florin Tripa, deputat al PSD Arad.

 

  1. Felicitari d-le deputat Florin Tripa pt initiativa. Daca ati fi mai specific, ar fi mai bine. Pt o mai buna informare va aduc la cunostinta ca la Buteni consilierii dumneavoastra PSD sprijina primarul din Buteni (PMP in alianta cu d-nul primar Falca) sa nu se acorde voucher-ele. O alianta PMP-PSD. Si sa fiu mai precis seful partidului PSD de la nivel local si membrii ai partidului dumneavoastra fac front comun in localitate cu primarul. Unde este logica? Se pare ca iarasi se prevede o cacealma. Angajatii primariei sunt in proces cu d-nul primar din aceast motiv, si va dau mare dreptate cand spuneti ca angajatii nu au curaj sa vorbeasca pt ca in primarie s-a instaurat o dictatura gen PDL. Si mai adaug faptul ca PSD-ul de la nivel local a contribuit masiv la situatia actuala in alegerile din 2016 si in prezent.

    Raspunde
  2. Comuna Buteni , este cea din urma in ceea ce priveste strazile , scolile , autorizatile Dsp pentru scoli , apa in comuna , spre deosebire de localitati invecinate cum sunt Barsa , chisindia, Almas, Silindia care au asfalt , scoli autorizate , santuri betonate, de cel putin 5-8 ani, plus angajatii primariei Buteni , au dat primaria in judecata primaria pentru sporuri si tichete neacordate incepand din perioada 2014 (de pe vremea dictaturii PNL ) ,In plus de aceste procese mai este un proces cu o suma mult mult mult mai mare, pe care daca primaria il pierde , s-ar putea sa nu mai vorbim nici de bani de salarii , darmite de tichete si vouchere de vacanta …trageti voi concluzia !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.