ANM anunță COD GALBEN de NINSORI și VISCOL. Care sunt județele afectate

ANM anunță COD GALBEN de NINSORI și VISCOL. Care sunt județele afectate

Administrația Națională de Meteorologie anunță cod galben de ninsori și viscol, în mai multe județe din țară.

Începând de astăzi, 10 martie, ora 11:00 – 11 martie, ora 06:00 sunt vizate fenomenele următoare: precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului,

În intervalul menționat, în sudul și sud-estul țării temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala local în centru și nord-est. Izolat se va forma polei sau ghețuș.
Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig.

Vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

În același interval, mai sus precizat, în cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi ninsori însemnate cantitativ (15…20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.