ANM: COD GALBEN de VREME REA în 20 de județe. Care sunt zonele afectate

ANM: COD GALBEN de VREME REA în 20 de județe. Care sunt zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie anunță cod galben de vreme rea pentru următoarele zile, valabil în 20 de județe ale României.

Intervalul de valabilitate al primului cod galben este 6 aprilie, ora 21:00 – 8 aprilie, ora 10:00 iar fenomenele vizate sunt precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

Astfel, începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

De altfel, precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice. Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.

Al doilea cod galben anunțat de ANM este valabil de astăzi, 6 aprilie, ora 23:00 până în 7 aprilie, ora 18:00, iar fenomenele vizate sunt: ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h.

La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Loading...
  1. […] post ANM: COD GALBEN de VREME REA în 20 de județe. Care sunt zonele afectate appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.