Antonescu SE RETRAGE din cursa pentru Cotroceni!

Antonescu SE RETRAGE din cursa pentru Cotroceni!

Crin Antonescu a anunţat, sâmbătă, că nu va candida la Preşedinţia României şi că pune capăt şi interimatului pe care îl are la conducerea Partidului Național Liberal.

„Conştient că este întru totul urgent ca efortul de unificare a dreptei să facă paşi cât mai concreţi înainte, că este absolut urgent ca un candidat al dreptei unite să fie desemnat, anunţ intenţia de a nu candida la Preşedinţia României şi de a favoriza în acest fel desemnarea grabnică, rapidă, până la sfârşitul acestei luni sau cel târziu până la 15 iulie a unui candidat care să fie acceptat mai uşor de tot ceea ce înseamnă forţă politică de drepta sau cel puţin cu această pretenţie, de tot ceea ce înseamnă presă de dreapta sau cel puţin cu această pretenţie, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru pietoni şi nu pentru baroni”, a spus Antonescu.

El a arătat că ştie, în acelaşi timp, foarte bine clasa politică românească, cunoaşte dreapta românească şi pe toţi cei care revendică această titulatură, cunoaşte presa românească şi modul în care se produc şi se desfac pe piaţă opinii şi curente de opinie.

„Ştiu că oamenii politici adevăraţi sunt cei care schimbă sondajele, nu sondajele schimbă oamenii politici adevăraţi. (…) Am tot ce e necesar pentru această luptă, nu am timp să demontez fixaţii, să vindec resentimente, să lărgesc orizontul unor mărginiri”, a adăugat Antonescu.

Liberalul a precizat că, din aceste considerente, pune capăt interimatului său la conducerea PNL, urmând ca membrii Biroului Politic Central să preia de luni atribuţiile preşedintelui.

„Le mulţumesc tuturor membrilor PNL şi tuturor celor care au încredere în mine. Mă dedic unificării dreptei şi voi fi prezent în bătălia care se va da în toamnă”, a concluzionat Antonescu.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.